x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

LOVITURĂ! Noii consilieri onorifici ai ministrului Costache: giganții Kak Khee Yeung și Sherif Sultan

Doi medici de renume mondială sunt consilierii ministrului Victor Costache.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.12.2019, 15:09

Medicii chirurgi Kak Khee Yeung, de la Amsterdam UMC, și Sheriff Sultan, de la Galway Clinic, sunt noii consilier onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache. Cei doi, giganți ai medicinii mondiale, au colaborat de-a lungul timpului cu chirurgul Costache și așa se explică cooptarea lor în echipa de consilieri onorifici.

De exemplu, Cu Kak Khee Yeung conduce consorțiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. KK Yeung este o adevărată cercetătoare translațională, este chirurg vascular, director de cercetare în Chirurgie Vasculară, cu un interes special în transpunerea concluziilor sale de laborator în practica chirurgicală zilnică. Ea face parte din echipa care a înființat biobanca națională PARELSNOER AAA cu sediul Amsterdam Medical Center și Centrul medical al Universității Leiden. A dezvoltat noi metode pentru a studia remodelarea aortică: generarea de celule musculare netede (SMC) din biopsiile pielii similare cu celulele musculare netede aortice (Yeung KK, et al Human Mutation 2017), tehnici noi pentru analizarea țesutului aortic viu și dezvoltarea modelelor aortice vii (Meekel JP, … Yeung KK, Scientific Reports Grupul de edituri pentru natură 2018). Are o relație de lucru strânsă cu laboratorul din Porto, condus de Dr. A. Leite-Moreira și producătorul de endografe WL Gore & Associates.

Victor Costache, până să ajungă ministru, a fost un cunoscut chirurg cardiovascular la Sibiu.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume. ”Pe Sheriff Sultan l-am cunoscut lucrând în cadrul dezvoltării tehnologiei multilayer în tratarea bolii anevrismale. El ține un registru mondial în care toți cei din lume care folosim tehnologia aceasta raportăm cazurile. Am fost de la început extraordinar de surprins de capacitatea lui de înțelegere, de spiritul lui deschis și de personalitatea excepțională a lui Sherif Sultan, dar și de disponibilitatea de a ajuta colegi mai tineri și de a implementa tehnologia aceasta oriunde în lume. Sherif este un model pentru mine, atât prin rezultatele pe care le-a obținut, precum și prin modul lui de muncă. Este o persoană care lucrează zilnic peste 12 ore, cu realizări impresionate. Are un CV cât o țară întreagă. Are 50 de ani și a realizat ceea ce nu au realizat multe universități în aceeași perioadă de timp. Este un gigant al chirurgiei cardiovasculare și nu poți decât să fii «tras înainte» când întâlnești un asemenea om”, declara acum câțiva ani Victor Costache.

CV-ul lui Sultan, care se întinde pe mai bine de 170 de pagini, descrie o evoluție profesională completată prin studii în SUA, Marea Britanie, Irlanda și Egipt. A primit o multitudine de distincții și premii în întreaga lume, este membru a numeroase societăți medicale (mai bine de zece), iar portofoliul lui în domeniul cercetării se întinde pe câteva zeci de pagini.