Lucian Bode despre moțiunea simplă: Niște analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor că moţiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva sa reprezintă „un atac politic concertat” și a sugerat o legătură între USR și jurnalista Emilia Șercan, care a scris în premieră despre suspiciunile de plagiat confirmate ulterior de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, potrivit Agerpres.

El a susținut că acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat nu au legătură cu realitatea şi „nişte analfabeţi funcţionali” încearcă să îl denigreze şi îl „răstignesc în piaţa publică” cu privire la parcursul academic şi profesional.

„Mă adresez, în primul rând, colegilor semnatari ai moţiunii. Este evident pentru toată lumea că aveţi idei puţine şi fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune o moţiune. Recunosc că mă surprinde însă anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie. Aţi compus trei pagini în care aţi reuşit să menţionaţi Ministerul Afacerilor Interne o singură dată şi atunci greşit, dar numele unui jurnalist, Emilia Şercan, şi al USR l-aţi menţionat de 12 ori. Foarte interesant, o premieră pentru tribuna Parlamentului. Probabil că este parte dintr-o strategie a dumneavoastră. Rămâne de văzut, pentru că, din păcate, acesta este motivul adunării noastre de azi: să asistăm la abuzarea unui mecanism constituţional în scop electoral şi astfel să se mai audă de cele două formaţiuni de dezertori”, a spus Bode, citat de Agerpres.

„Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de de jurnalist”, a completat Bode.

Lucian Bode a transmis că a respectat legea, prezentând pregătirea universitară şi profesională pe care o are.

„Să ştie toată lumea cât de plini de ipocrizie şi minciună sunteţi. Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil electrotehnic, iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer ca şef de promoţie la Facultatea de electrotehnică şi informatică din Oradea, cu examen de licenţă 10”, a spus Bode, arătând că şi-a desfăşurat activitatea 10 ani în domeniul energetic.

Potrivit lui Bode, după 20 de activitate, „care a vizat direct sistemul energetic naţional, inclusiv la înalt nivel ca fost ministru în coordonarea acestui domeniu” şi „după o carieră profesională în care a urcat fiecare treaptă”, avea toată legitimitatea de a susţine o teză de doctorat pe această temă.

Reamintim că teza de doctorat a lui Bode a fost declarată plagiat de Comisia de Etică a UBB. Bode a început o luptă în justiție pentru a bloca un verdict definitiv.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed