AcasăEconomieLucian Heiuş (ANAF): Am găsit societăţi cu sute de autoturisme care erau...

Lucian Heiuş (ANAF): Am găsit societăţi cu sute de autoturisme care erau comercializate şi nu erau declarate, societăţi care erau deschise în Bulgaria, pentru a evita plata TVA

”De două luni de zile, ANAF-ul a semnat un protocol de colaborare cu ARR-ul, Autoritatea Rutieră Română, tocmai pentru a obţine informaţiile în timp real pentru cei care aduc foarte multe maşini de afară şi le valorifică, deci practic nu le aduc pentru ei, ci fac o faptă de comerţ şi nu sunt înregistraţi pentru acest lucru şi chiar am avut câteva rezultate foarte bune. Am găsit societăţi cu sute de autoturisme care erau comercializate şi nu erau declarate, societăţi care erau deschise în Bulgaria, pentru a evita plata TVA-ului şi multe alte mecanisme. De două luni colaborăm cu ARR-ul foarte bine pe acest domeniu”, a afirmat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, marţi, în cadrul unei conferinţe Curs de Guvernare, răspunzând unei întrebări privind zonele unde se ştie că se practică intens comerţ care nu este fiscalizat, precum piaţa autoturismelor uzate.

 

Şeful ANAF a precizat că unul dintre elementele pe care ANAF va direcţiona analiza de risc în anul viitor îl reprezintă acele industrii care au înregistrat o creştere, dar unde veniturile declarate nu sunt în concordanţă cu această creştere. 

 

O altă direcţie privind analiza de risc realizată de ANAF anul viitor este cea legată de companiile care au primit ajutoare din partea statului. 

 

”Vom analiza societăţi comerciale care au fost beneficiare de ajutoare de stat sau de alt sprijin din partea statului în anii care au trecut şi să vedem dacă într-adevăr se şi reflectă în activitatea lor sumele de bani cu care au fost ajutate din partea statului. Este normal să existe o asemenea verificare ulterioară”, a mai spus Heiuş.

Ultimele Articole