x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Lucruri bizare legate de testele ADN făcute de INML

Andreea Sava a prezentat, miercuri, la Ediție specială, mai multe lucruri bizare legate de testele ADN făcute de Institutul de Medicină Legală în cazul disparițiilor de la Caracal.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.08.2019, 21:33

“Inclusiv cronologia comunicărilor în legătură cu ADN-ul este bizară și te face să-ți pui întrebări de ce se comunică atât de prost”, a explicat Andreea Sava.

 

28 iulie, ora 14.15 – INML începe analiza rămășițelor umane găsite în Caracal. Potrivit surselor, analiza poate dura până la două săptămâni (11 august) – desigilate abia luni.

 

2 august – După cinci zile, medicii de la INML anunță că au finalizat analiza antropologică a oaselor găsite lângă Carcal. Oasele ar aparține unei persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

 

2 august, seara – Rezultatul testelor ADN indică faptul că este vorba despre Alexandra Măceșanu. Ana Birchall înștiințează familia despre rezultat.

 

5 august – Sunt descoperite oase într-o pădure din apropierea casei groazei. Gheorghe Dincă susține că rămășițele umane aparțin Luizei Melencu.

 

16 august, seara – apare informația pe surse că INML a trimis la DIICOT raportul privind unele dintre oasele luate din lizieră.

 

17 august, dimineața – DIICOT confirmă primirea unui raport de la INML din care reiese că nu se poate stabili ADN din oasele din pădure. DIICOT cere reluarea analizelor.