AcasăPoliticLudovic Orban, despre situația de la Ministerul Agriculturii: Să nu ne mirăm...

Ludovic Orban, despre situația de la Ministerul Agriculturii: Să nu ne mirăm că administraţia este din ce în ce mai plină de habarnişti piloşi

Liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, afirmă că ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii – unde fostul deţinător al portofoliului, social-democratul Adrian Chesnoiu, este cercetat de DNA pentru că a încercat să influenţeze concursurile de ocupare a unor posturi de conducere – arată „lanţul slăbiciunilor” din PSD. În opinia sa, ”culmea tupeului pesedist este atinsă la decizia de stabilire a înlocuitorului lui Chesnoiu”, Petre Daea, audiat şi el ca martor în dosar ăi suspectat că a intervenit la rândul său pe lângă Chesnoiu. ”

”Ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii arată „lanţul slăbiciunilor” din PSD. Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia din funcţia de ministru pentru că este anchetat de DNA că a „mânărit” 4 concursuri de angajare în funcţii de conducere din cadrul ministerului pentru a favoriza angajarea unor piloşi”, scrie Orban pe Facebook.

El reclamă că în cea mai mare parte a mandatului său de premier nu a putut organiza niciun concurs pentru ocuparea vreunei funcţii publice pentru că majoritatea parlamentară pesedistă a adoptat o lege prin care a interzis organizarea oricărui concurs în instituţiile publice pe perioada stării de alertă.

”Ce a făcut Chesnoiu (şi fac, în general, demnitarii PSD fără să fie prinşi) arată de ce PSD a impus adoptarea unei astfel de legi. Pentru ca nu cumva să acceadă în funcţii publice alţi oameni decât cei pe care îi vor ei. Pentru ca nicio angajare să nu se facă atunci când PSD nu este la guvernare. Pentru ca administraţia să fie în continuare populată doar de pilele pesediştilor”, consideră fostul prim-ministru.

În opinia sa, ”culmea tupeului pesedist” este atinsă la decizia de stabilire a înlocuitorului lui Chesnoiu, Petre Daea. ”Ministrul care a trebuit să plece pe motiv că a trucat concursuri de angajare este înlocuit cu un ministru care este chiar unul dintre cei care au intervenit pe lângă Chesnoiu ca să îl determine pe acesta să abuzeze de funcţie pentru a truca concursurile. Pe lângă că „nea Petrică” este băgat în acest dosar, el este celebru şi pentru nonşalanţa cu care a recunoscut că şi- a angajat fiica la ministerul pe care îl conducea, un caz de nepotism scandalos tocmai pentru absenţa oricărui sentiment de culpabilitate din partea fostului şi actualului ministru al agriculturii”, susţine Ludovic Orban.

”Cu astfel de miniştri să nu ne mirăm că administraţia este din ce în ce mai plină de habarnişti piloşi, plătiţi cu bani foarte mulţi, care nu fac nimic pentru cetăţean, neavând alt scop decât acela de a face servicii politice şi electorale pentru partidul-stat”, conchide el.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.