x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(8) "economie"

Ludovic Orban, după ce licitaţia pentru măşti a fost contestată: Solicit Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile, Compania care contestă nu a dovedit că poate livra la termen

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 30.06.2020, 17:52

”Solicit Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile, ci să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată. Măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ, care e un preţ de 68 de bani, 0,68 de lei, iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare, care termen de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia de licitaţie. Mi se pare o contestaţie ca să ne pună beţe-n roate”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul şi-a justificat solicitarea adresată CNSC prin faptul că este vorba de pachete de 50 de măşti care sunt destinate persoanelor vulnerabile, ”cetăţeni români care sunt sub incidenţa legii venitului minim garantat, beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin”, este vorba de persoane cu dizabilităţi, este vorba de pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială.

”Deci, este vorba de cele mai vulnerabile persoane şi care au nevoie de aceste măşti, iar aceasta atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fără niciun motiv o licitaţie care s-a derulat transparent îmi pare, aşa, ca un mod de a băga beţe-n roate şi sistemul ăsta pune în pericol sănătatea acestor concetăţeni ai noştri pentru care este prevăzută această măsură”, a conchis Orban.

Ministerul Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că a finalizat achiziţia măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate. Au participat 14 firme, pe primul loc clasându-se SC NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL – deţinută de Michael Topolinski – cu 73,19 puncte. Vor fi cumpărate 115 milioane de măşti, în valoare de peste 73 de milioane de lei, care urmau să ajungă la direcţiile de sănătate publică în maxim 7 zile. Ulterior, vor fi distribuite de către medicii de familie şi autorităţile locale.

Firma clasată pe locul al doilea, cu 67,84 de puncte, Best Achiziţii, a contestat licitaţia la CNSC, ceea ce împiedică semnarea semnarea contractului.