AcasăEconomieLudovic Orban: În epoca internetului şi digitalizării, Guvernul, INS şi supradimensionatul aparat...

Ludovic Orban: În epoca internetului şi digitalizării, Guvernul, INS şi supradimensionatul aparat administrativ nu sunt capabile să realizeze recensământul, planificat de 2 ani / Mai sunt 5 zile şi recensământul riscă să fie finalizat la ”calendele greceşti”

Ludovic Orban a postat, marţi seară, pe Facebook, un text intitulat ”Recensământul împotmolit”, în care face referire la primul recensământ din România, realizat între 1859 şi 1860, cu mijloace materiale şi financiare precare şi cu doar 500 de ”inteligenţi”(recenzori). 

”Recensământul a fost condus de Dionisie Pop Marţian în Muntenia şi de Ion Ionescu de la Brad, în Moldova. În mileniul 3, în epoca internetului şi digitalizării, Guvernul, INS şi supradimensionatul aparat administrativ nu sunt capabile să realizeze recensământul, care fusese planificat de cel puţin 2 ani de zile. Mai sunt 5 zile până la data de finalizare şi, după informaţiile neoficiale pe care le am, cu actuala mobilizare de resurse, recensământul riscă să fie finalizat la calendele greceşti”, a scris Orban.  

Potrivit acestuia, informaţiile furnizate de recensământ sunt foarte importante pentru a avea o imagine corectă asupra realităţii din România.  

”Guvernul, autorităţile locale ar trebui să fie cele mai interesate de aceste date care pot să le modeleze politicile publice. În timpul lui Antonescu, Guvernul României a fost capabil să finalizeze un recensământ general (inclusiv recensământ agricol) în 1941, în plin război. Guvernul actual nu are nicio scuză pentru amatorismul şi delăsarea cu care tratează recensământul”, a mai afirmat fostul premier.  

Potrivit lui Orban, ar trebui amendaţi în fiecare zi membrii Guvernului cu amenda de 3.000 de lei pe care o primesc cei care nu furnizează date la recenzare.  

”Poate aşa îşi aduc aminte de obligaţiile de serviciu”, a mai afirmat Orban.  

Recensământul continuă până pe 17 iulie.  

 

 

Ultimele Articole