AcasăEconomieLufthansa anulează vineri 800 de curse aeriene, din cauza unei greve

Lufthansa anulează vineri 800 de curse aeriene, din cauza unei greve

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat miercuri seara că negocierile de plată au eşuat şi că piloţii Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopţii, care va afecta atât serviciile de pasageri, cât şi serviciile de marfă.

Lufthansa a declarat că anulările zborurilor vor afecta aeroporturile din Frankfurt şi München, adăugând că mai multe zboruri vor trebui să fie anulate joi.

VC cere o creştere a salariului cu 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloţi ai săi şi compensarea automată a inflaţiei, ulterior.

”Sperăm să revenim la negocieri cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nici nu putem suporta creşterile de cost asociate cu cerinţele VC”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Lufthansa, a adăugat el.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară şi au provocat cozi de ore în marile aeroporturi, frustrându-i pe turiştii dornici să călătorească după blocajele cauzate de Covid-19.

Lufthansa s-a confruntat deja anul acesta cu o grevă pentru salarii, din partea lucrătorilor de securitate şi a personalului de la sol.

Compania aeriană a declarat că face tot posibilul pentru a minimiza efectele grevei piloţilor de vineri, dar nu poate exclude anulări sau întârzieri în unele cazuri în weekend.

 

Ultimele Articole