”Lumea noatră este în flăcări”, denunţă prinţul Harry la ONU, la o ceremonie anuală de omagiere a lui Nelson Mandela

Harry a venit la ONU împreună cu soţia sa, Meghan Markle, şi a povestit cum o forografie a fostulu lider sud-african împeună cu mama sa, Siana, în 1997, i-a marcat vaţa.

The duke and duchess of Sussexx Harry and have arrived at the to deliver a speech on

— Stéphanie Fillion (@Fillionsteph10)

”Când am văzut fotografia pentru prma oară, ceea ce m-a izbit imediat a fost bucuria de pe faţa mamei mele”, a declarat el, continuându-şi discursul sobru.

”De la oribilul Război din Ucraina, la reculul drepturilor constituţionale aici, în Statele Unite, asistăm la un atac mondial împotriva democraţiei şi libertăţii, cauza vieţii lui Mandela”, a denunţat prinţul Harry.

 

”Consecinţele deciziilor luate de către unele dintre cele mai puternice persoane în unele dintre cele mai bogate ţări se resimt încă profund pe continentul african”, a adăugat el.

Prince Harry has given a speech on ‘Nelson Mandela International Day’ to the UN General Assembly in New York. The Duke of Sussex talked about how his Mother, Princess Diana, and Mandela had been close.

— The Royal Family Channel (@RoyalFamilyITNP)

”Pandemia (covid-19) , războiul şi inflaţia au aruncat Africa într-o ciză energetică şi alimentară”, a continuat prnţăul Harry, apreciind că seceta pe acest continent este ”reflexia condiţiilor meteorologice extreme observate în întreaga lume”.

”În timp ce noi ne aflăm astăzi, aici, lumea noastră este din nou în flăcări”, iar ”această criză nu face decât să se agraveze dacă liderii noştri nu conduc, dacă ţărie reprezentate prin mandate în această sală nu iau decizii îndrăzneţe şi transformatoare”, a decarat el.

”Lumea noastră trebuie să salveze omenirea”, a cerut ducele de Sussex.

El a dat asigurări că a găsit ”mereu speranţă pe continentul” african, în diversele sale vizite, ”deoarece, în pofida dficultăţilor persistente, există oameni în întreaga Africă care încarnează spiritul, ideile şi idealurile lui Mandela, care se sprijină pe progresul pe care a contribuit să-l facă posibil”, a subliniat Harry.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri