Lupte în tranșee ca în Primul Război Mondial, între militari ruși și cei ucraineni

Militarii ruși și cei ucraineni au ajuns, în anumite zone ale frontului din Ucraina, să se angajeze într-un război de tranșee specific mai degrabă luptelor din Primul Război Mondial. Imagini recente, filmate din dronă și publicate pe contul de Telegram al batalionului „Svoboda” al Gărzii Naționale Ucrainene, arată momentul în care un grup de militari ruși încearcă să se inflitreze într-o tranșee apărată de ucraineni. Inițial, o grupă de militari ruși intră în tranșee sub acoperirea focului de artilerie.

La un moment dat, militarii deschid focul concentrat asupra unor clădiri în ruine aflate la câteva zeci de metri distanță.

Ulterior, conform surselor ucrainene, rușii au fost respinși după ce poziția a fost bombardată cu mortiere trase de artileria ucraineană.

Alte imagini mai vechi, postate la finele lunii mai, arată un militar ucrainean care luptă de unul singur într-o tranșee împotriva unui grup de militari ruși. Soldații aruncă grenade până în momentul în care apărătorul ucrainean este ucis.

Războiul din Ucraina durează de 173 de zile – aproape șase luni de la debutul invaziei ruse din data de 24 februarie. 


Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri