AcasăPoliticLupte pe toate fronturile! Anca Dragu: „Sunt hărțuită de-a dreptul de PNL-aripa...

Lupte pe toate fronturile! Anca Dragu: „Sunt hărțuită de-a dreptul de PNL-aripa Cîțu”

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca incearca, impreuna cu seful Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, sa convoace plenul reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea si votarea motiunii de cenzura depuse de USR PLUS si AUR. Ea a afirmat totodata ca este „hartuita” de PNL-aripa Citu, care ar vrea s-o demita de la sefia Senatului.

Anca Dragu a declarat ca sesizarea CCR de catre Guvernul Citu nu poate opri parcursul motiunii de cenzura.

„Un asemenea demers catre CCR, o sesizare facuta din partea oricui, in cazul de fata din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul motiunii. Nu ar trebui sa puna o pauza parcursului motiunii de cenzura.

In conformitate cu articolul 113 din Constitutie, dupa trei zile de la citire, motiunea trebuie sa intre in dezbatere si vot. Atentie, Constitutia spune dupa trei zile, nu la trei zile fix. Bun, poate este week-end, poate este o sarbatoare legala si atunci nu sunt trei zile, sunt patru, cinci, sapte zile, dar nu o luna, doua sau niciodata (…). Dar pentru votul pe motiune trebuie sa avem cvorum de jumatate plus unu dintre parlamentari, deci din toti parlamentarii. Cu siguranta, in actuala formula, probabil cvorumul va fi destul de greu de atins, pentru ca vedem ca PNL si PSD nu vor sa participe in acest proces”, a explicat ea.

Presedintele Senatului a precizat ca face demersuri, impreuna cu seful Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, pentru convocarea plenului in care sa fie votata motiunea de cenzura.

Intrebata cine poate convoca plenul pentru acest lucru, Dragu a raspuns: „Este, pe de o parte, decizia Birourilor Permanente reunite, dar si presedintii Camerelor pot convoca plenul. Incercam sa facem aceasta convocare, desigur, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca motiunea de cenzura isi urmeaza parcursul constitutional”.

Intrebata daca are deja un dialog in acest sens cu Ludovic Orban, Anca Dragu a afirmat: „Avem un dialog, a fost solicitarea de altfel a liderilor de grup in sedinta de saptamana trecuta, pentru convocarea plenului saptamana aceasta, pentru dezbatere si vot”.

Dragu a sustinut ca se simte „hartuita” de liberalii din echipa lui Florin Citu, care ar vrea s-o demita din fruntea Camerei superioare: „Eu vad declaratii razboinice venite din partea PNL-aripa Citu si hartuire de-a dreptul la adresa mea. Adica da, cred ca nu se vor opri. Numai ca demiterea presedintelui Senatului trebuie sa se faca cu majoritatea senatorilor, asta inseamna ca trebuie sa se intample demiterea cu votul PSD-ului”.

Ultimele Articole