Luxten Lighting, principal investitor in STK Emergent

0
153
Luxten Lighting, principal investitor in STK Emergent

STK Emergent are un numar de 279 de investitori, 16 dintre acestia detin peste 1% din activele fondului, detinerea cumulata ajungand la 46,19%. Printre investitorii cu o detinere de peste 5% din activele fondului este si Musgociu Mircea Nicolae, care controleaza 6% dintre active.

Valoarea activelor fondului ajungea, la finele lunii decembrie, la 33,8 milioane de euro si avea o cota de 66,62% din piata fondurilor inchise de investitii. Cea mai mare parte a plasamentelor fondului, respectiv 73,72%, era reprezentata de actiunile cotate. Fondul de investitii STK Emergent, primul fond de private equity care va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti, a inregistrat, anul trecut, un profit de 14,87 milioane de lei (circa patru milioane de euro), cu 437% mai mare comparativ cu cel obtinut in 2006, ca urmare a strategiei de plasamente. “Trebuie mentionat ca 76% din profitul anual a fost realizat in a doua jumatate a anului 2007, lucru remarcabil, avand in vedere evolutia nefavorabila a pietei”, se mentioneaza in prospectul preliminar al fondului, pentru listarea la bursa. 81% din totalul profitului obtinut au fost aduse plasamentele in cele cinci societati de investitii financiare, in timp ce peste 75% din totalul profitului sunt aduse de actiunile societatilor cu capitalizare bursiera mica si medie. “Desi plasamentele pe BVB au reprezentat de regula mai mult de 50% din totalul portofoliului cotat, contributia actiunilor de pe aceasta piata la totalul profitului a fost de numai 27%”, transmite fondul. Fondul nu poate detine mai mult de 50% din activele sale in instrumente financiare emise de entitati apartinand aceluiasi grup, iar in cazul grupului din care face parte Societatea de Administrare, aceasta limita este de 40%.

STK Emergent va emite 177.877 de unitati de fond, valoarea unei unitati fiind de 281 de lei (circa 76,7 euro), valoarea ofertei ajungand la 13,6 milioane de euro, conform datelor oferite de companie. Oferta publica initiala pentru cele 25% din actiunile fondului se va desfasura in perioada 19 februarie-10 martie, aceasta fiind intermediata de compania de brokeraj STK Trading. STK Emergent a avut, anul trecut, un randament de 48%, dublu fata de performantele indicilor principali ai bursei, BET si BET-FI. Compania de iluminat public Luxten Lighting are contracte pentru iluminatul public cu Primaria Bucuresti, Constanta, Timisoara, Craiova si Ploiesti pana in 2012. Firma este controlata de mai multe persoane fizice, pachetul majoritar fiind controlat de Claudiu Niculae Radulescu, conform ultimelor date disponibile.

Active
Valoarea activelor fondului ajungea, la finele lunii decembrie, la 33,8 milioane de euro si avea o cota de 66,62% din piata fondurilor inchise de investitii