x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "externe"

Măcelul din SUA continuă! Doi polițiști au fost împușcați. Procurorul general anunță o nouă decizie

Protestele violente din SUA continuă să facă victime. Orocurorul general al statului Minnesota, Keith Ellison, a anunțat o nouă decizie privind situația polițistului Derek Chauvin.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.06.2020, 20:30

Potrivit ABC News, doi polițiști au fost împușcați în ultimele ore în Las Vegas și patru în St. Louis în timpul protestelor violente care s-au întins în toată America.

De asemenea, în New York, unde autoritățile au interzis circulația persoanelor pe timpul nopții, forțele de ordine au operat peste 500 de arestări în noaptea de marți spre miercuri.

Tot în New York, vitrinele magazinelor de lux și ale supermarketurilor din Rockefeller Center și Upper East Side au fost sparte de protestatari violenți, iar mai mulți polițiști au fost loviți intenționat cu mașinile de protestatari violenți, transmite canalul american de televiziune.

Având în vedere protestele masive care au luat amploare, procurorul general al statului Minnesota, Keith Ellison, a anunțat că ia în calcul inculparea pentru crimă cu premeditare a polițistului Derek Chauvin, filmat în timp ce a ținut timp de 8 minute genunchiul pe gâtul lui George Floyd.

O autopsie independentă a arătat că bărbatul de culoare a murit ca urmare a asfixierii, iar decesul său e catalogat drept omucidere.