AcasăEconomieMacron îl interpelează pe Biden în faţa camerelor de luat imagini la...

Macron îl interpelează pe Biden în faţa camerelor de luat imagini la G7, o scenă remarcată şi criticată

Macron l-a interpelat pe Biden în toiul unei conversaţii.

El l-a prins din urmă pe şeful statului american, care se afla în faţa sa, şi i-a spus că l-a contactat pe preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), Mohammed bin Zayed Al Nahyan (supranumit MBZ), pentru ai ”cere să-şi crească producţia” de petrol, în cadrul unei situaţii internaţionale tensionate şi în urma unui embargo european impus petrolului rusesc.

Macron şi-a oferit astfel o scenă mediatică remarcată.

Şeful statului francez – care se află într-un turneu internaţional, în timp ce situaţia politică în Franţa este foarte agitată – îşi încheie intervenţia pe lângă Biden zâmbind.

El abordează în faţa camerelor de luat imagini problema petrolului rus şi precizează că discuţiile vor continua în interior.

Şefii de stat şi de guverne ai Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii şi Statelor Unite s-au reunit timp de două zile în Germania, împreună cu şefi de guverne din India, Indonezia, Senegal, Africa de Sud şi Argentina.

Eidiscută la această reuniune, ca în fiecare an, despre probleme din economie, dar şi despre apărarea şi securitatea internaţionale, în vederea luării unor decizii comune.

După summitul G7, mai mulţi şefi de stat, inclusiv Emmanuel Macron, urmează să participe la un summit NATO, de marţi şi până joi, la Madrid.

În Franţa începe a XVI-lea legislatură a Republicii a V-a, iar în Adunarea Naţională nuexistă o majoritate absolută în urma alegerilor parlamentare.

Ultimele Articole