AcasăGeneralMagazinul IKEA din centrul Vienei a fost împânzit cu etichete ”ATENȚIE: poate...

Magazinul IKEA din centrul Vienei a fost împânzit cu etichete ”ATENȚIE: poate conține urme din lemn de la păduri seculare din România”

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz au protestat la noul magazin IKEA din centrul Vienei cu mesajul `IKEA, OPREȘTE MASACRUL ÎN PĂDURILE SECULARE DIN ROMÂNIA’. Pe produse din lemn vândute de IKEA în acest magazin au apărut etichete care avertizează consumatorii cu mesajul ”ATENȚIE: poate conține urme din lemn de la păduri seculare din România’.

„Modul grotesc în care IKEA se preface că este sustenabilă prin noul său magazin din Viena este exemplul perfect care ilustrează cum corporațiile multinaționale încearcă să își acopere crimele din lanțul de producție prin spălarea imaginii. Sursa ilegală a lemnului a fost documentată în repetată rânduri, cu exemple clare din Siberia, Ucraina și România. Vremea etichetelor proprii ale corporațiilor este la apus. Este nevoie de o lege nouă care să arate proveniența tuturor materialelor și care să îi facă responsabili personal legal pe șefii companiilor și consiliul director dacă pun pe piață produse care au abuzat natura și lucrătorii. Practic, dacă această lege ar fi deja în vigoare, atunci șeful IKEA din Austria ar plăti miliarde și ar face pușcărie pentru că vinde mobilă din lemn ilegal din România. În următorii ani ne vom concentra ca asta să devină lege”, a spus Veronica BOHRN MENA, Purtător de Cuvânt Lieferkettengesetz, Austria.

”Practic, în plină urgență climatică, IKEA rade cu prioritate pădurile seculare, adică cele mai reziliente în fața provocărilor cauzate de vreme, cele bogate în biodiversitate, care produc cel mai mult oxigen, protejează apa, solul și stochează cel maim ult carbon. Este criminal ce face IKEA”, a adăugat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Potrivit Agent Green, IKEA deține aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România, astfel încât este cel mai mare proprietar privat de păduri.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Ultimele Articole