Magazinul online evoMAG lansează propria marcă de sisteme PC şi estimează o creştere de 50% a vânzărilor de sisteme PC în acest an

”Vânzările de sisteme PC au crescut, anul acesta, cu peste 50%, pe fondul cererii mai mari pentru astfel de produse, ca răspuns la necesitatea de sisteme cu putere mai mare de calcul, în contextul muncii de acasă, dar şi pe fondul evoluţiei pieţei de gaming şi a vânzărilor mai mari de jocuri”, anunţă compania.

În prezent, peste 60% din sistemele desktop vândute de evoMAG sunt sisteme asamblate EVO, marcă proprie creată în prima parte a acestui an, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.

evoMAG comercializează 21 de tipuri de sisteme asamblate, cu configuraţii diferite, adresate, în special, gamerilor şi nevoilor diferite ale acestora, ce ţin de satisfacerea acestui hobby.

”Clienţii evoMAG caută configuraţii mai sofisticate, cu dotări de ultimă generaţie şi cu componente care înglobează ultimele tehnologii, ce permit sistemelor să aibă o putere de calcul din ce în ce mai mare. Totodată, au nevoie de sisteme care să le permită şi desfăşurarea muncii de acasă, dar pe care să le poată folosi şi pentru entertainment şi a rula cele mai noi jocuri apărute pe piaţă”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, menţionând că aspectele nominalizate au condus la crearea propriei mărci de sisteme PC, EVO.

Sistemele asamblate marca EVO costă, în medie 7.000 de lei, preţurile variind între 1.999 de lei şi 16.999 de lei.

Tehnologia şi grafica jocurilor a ajuns la un nivel foarte avansat, lucru care face ca jocurile să fie mult mai interesante, dar şi să necesite resurse mai mari şi sisteme mai performante.

„Cele mai vândute sisteme desktop asamblate de specialiştii evoMAG sunt cele cu plăci video cu chipset RTX 3070, RTX 3080 şi RTX 3090. Cu acestea, ne adresăm preponderent gamerilor pasionaţi, care accesează cele mai noi jocuri şi îşi doresc o experienţă de joc hi-quality, cu un FPS demn de jocurile de acţiune. Urmează, dar cu un procent mult mai mic, clienţii care fac proiectare sau care folosesc sistemele pentru puterea lor de calcul”, mai spune Mihai Pătraşcu.

evoMAG estimează pentru anul acesta o creştere de 50% a vânzărilor de sisteme PC şi vizează extinderea categoriei de sisteme PC asamblate cu mai multe modele, mai accesibile, în configuraţii diferite.

evoMAG este una dintre cele mai mari companii din industria de comerţ electronic din România. Magazinul online comercializează sute de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care şi trotinete şi accesorii pentru trotinete) şi pentru casă şi grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG este companie românească de familie, cu peste 16 ani de experienţă în domeniu, fondată de Mihai Pătraşcu, care ocupă, în continuare, poziţia de director general.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri