Magnatul IOAN NICULAE a primit 5 ani de închisoare! Nu o să stea foarte mult

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu, contactat de G4Media.ro.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD” a explicat avocatul pentru G4Media.ro.

 

S-a aflat când se termină pandemia. Câți ani vom mai purta masca de protecție

 

 

„La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”, a precizat Georgescu.

Potrivit procedurilor, dacă primește undă verde de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

 

TĂIEREA BANILOR este o prioritate. Rareș Bogdan se REVOLTĂ

 

 

„(…) din caracterizarea întocmită reieșind că a avut un comportament apreciat ca fiind „ foarte bun în perioada analizată” față de personal și față de colegii săi, a fost recompensat de 10 ori în total, inclusiv cu învoire de o zi din penitenciar, nu a fost niciodată sancționat disciplinar, aflându-se la a treia analiză a situației sale de către Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, după o amânare de 9 luni, perioadă în care a primit 8 recompense și nu a fost sancționat disciplinar, a participat la programe educaționale, a muncit și a acumulat 197 zile câștigate ca urmare a muncii prestate, dovedind progrese în ceea ce privește corectarea conduitei sale, în opinia instanței, aceste elemente caracterizându-l pe condamnat în mod favorabil și reprezentând dovezi temeinice de îndreptare, în accepțiunea art. 59 Cod penal anterior.” se arată în motivarea Tribunalului.

Context

Ioan Niculae a ajuns vineri în România cu o cursă aeriană care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. El a fost așteptat de poliție și dus imediat spre penitenciarul unde va trebui să își ispășească pedeapsa.

Niculae, care a mai ispășit o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar de corupție, a fost în Italia pentru tratament medical, potrivit propriilor sale declarații. Omul de afaceri a fost dat în urmărire de poliție după sentința de joi a Curții de Apel București.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed