Mai mulţi acţionari Microsoft îl recomandă pe şeful Ford pentru poziţia de CEO

Cel puţin trei dintre cei mai importanţi acţionari cer Microsoft să ia în calcul desemnarea unui director general specializat în revigorarea companiilor aflate în dificultate, unul dintre candidaţii doriţi fiind Mulally, au declarat surse apropiate situaţiei pentru agenţia Reuters, preluată de theverge.com.

 

 

Un alt candidat dorit de acţionar ar fi Mike Lawrie de la grupul Computer Sciences, specializat în servicii IT pentru companii.Mulally este apreciat pentru reîmprospătarea culturii corporative la Ford şi revigorarea unor mărci muribunde, precum Taurus. Informaţiile apărute în ultima perioadă în presa internaţională sugerează că CEO-ul Ford ar putea pleca din funcţie la începutul anului viitor.

 

Totodată, şeful Ford este apreciat de actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, care a afirmat în 2009 că „schimbarea unor industrii îi poate deranja chiar şi pe cei mai experimentaţi manageri, nu şi pe Alan”.Înainte de a prelua conducerea Computer Sciences, Lawrie a lucrat, în anii ’90 şi la începutul deceniului trecut, ca director de vânzări la IBM, într-o perioadă de revenire spectaculoasă a companiei sub îndrumarea lui Lou Gerstner.

 

 

Ballmer a anunţat, cu două săptămâni în urmă, că se va retrage din funcţia de CEO al Microsoft în următoarele 12 luni, după 14 ani petrecuţi la conducerea celui mai mare dezvoltator de software din lume şi peste 30 de ani în companie.

 

 

Acţiunile au crescut cu 7,3% după acest anunţ, însă întregul câştig s-a evaporat săptămâna trecută, după ce Microsoft a anunţat că va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro.Odată cu preluarea Nokia, directorul general al companiei finlandeze, Stephen Elop, revine la Microsoft, cu şanse să preia funcţia lui Ballmer după retragerea acestuia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri