Mali: Aviaţia franceză a distrus casa liderului grupării Ansar Dine

0
Mali: Aviaţia franceză a distrus casa liderului grupării Ansar Dine

‘Au avut loc lovituri aeriene în regiunea Kidal (1.500 kilometri de Bamako). Aceste lovituri au vizat în special casa lui Iyad Ag Ghaly de la Kidal şi o tabără militară în acelaşi oraş’, a declarat o sursă maliană din domeniul securităţii.

 

‘Armata franceză a tras asupra taberei militare de la Kidal, distrugând casa lui Iyad Ghaly. Au fost, de asemenea, atacuri ale aviaţiei franceze în vestul Kidal, în apropiere de satul natal al lui Iyad Ghaly’, a declarat la rândul său un ales local din acea regiune.

 

Kidal şi regiunea din jurul său sunt fieful grupării Ansar Dine. Condusă de Iyad Ag Ghaly, fost militar şi figură a rebeliuni tuarege din anii 1990, această mişcare a reapărut la lumină în 2012, după ce a fost întărită cu combatanţi care aparţin ramurii maghrebiene a Al-Qaida. Kidal a fost primul oraş cucerit de rebelii tuaregi şi grupările islamiste în luna martie 2012.

 

Sâmbătă, soldaţii francezi şi malieni au preluat controlul asupra aeroportului Gao, un alt bastion islamist amplasat la 1.200 kilometri de Bamako.