x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(8) "sanatate"

“Mâna lui Dumnezeu” este din România. Detalii pe care puțini le știu

Deși pare un simplu muritor, el dăruiește viață pacienților care de multe ori ajung la Spitalul Fundeni fără speranță și pleacă acasă parcă renăscuți. Considerat de specialiștii din țară și din străinătate un adevărat geniu în medicină, profesorul Irinel Popescu este părintele transplantului hepatic și al chirurgiei robotice în România.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 14.01.2019, 8:07

A absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti în 1977, iar în perioada 1977-1980 a fost intern prin concurs. A fost apoi rezident (1980-1983), medic specialist chirurg (clasificat PRIMUL PE ȚARĂ la concursul de specialitate, în 1983), iar din 1990 – medic primar chirurg la Spitalul Clinic Fundeni. În anul 1990 a obţinut titlul de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

 

A reuşit un număr record de transplanturi hepatice, peste 900 şi a salvat sute de mii de vieţi până la ora actuală, prin operaţiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar şi prin intermediul sutelor de rezidenţi pe care i-a învăţat să fie buni chirurgi.

 

Și în medicină, ca în orice alt domeniu, ca să ajungi cel mai bun ai nevoie de multă muncă şi dăruire, dar şi de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra. Și aşa este marele chirurg, profesorul Irinel Popescu, care pentru mulţi pacienţi a fost şi este în continuare un înger coborât din ceruri pe pământ ca să le aducă alinare şi vindecare.

 

Articolul integral pe CAPITAL