x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

„Mânca-ți-aș! Aș zice: mânca-ți-aș!”, reacția lui CTP după o cuvântare a Irinei Rimes

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a ironizat-o pe Irina Rimes.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.02.2020, 9:29

„Mânca-ți-aș! Aș zice: mânca-ți-aș!”, a spus Cristian Tudor Popescu, preluând o vorbă des folosită în zilele noastre de anumite categorii sociale mai puțin înzestrate cultural. Reacția gazetarului a fost prilejuită de citirea unui fragment preluat de pe net în care este prezentat Constantin Brâncuși:

 

„Brâncuși a oglindit, pornind de la obârșia sa țărănească, tradițiile, miturile și magia artei populare românești, împletite cu viziunea asupra vieții, care era influențată atât de Platon, cât și de concepția filosofilor orientali” – așa este prezentat Constantin Brâncuși pe unele site-uri.

 

Toată discuția despre Constantin Brâncuși și internet a fost stârnită de unul dintre subiectele controversate ale zilei. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a surprins, vineri, anunțând că a decis să o numească pe tânăra cântăreață Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Internaționale Brâncuși 2020. Artista din Republica Moldova spune că poate nu este ea cea mai bună alegere, dar promite că le va vorbi fanilor pe rețelele sociale despre valorile culturii românești. Bogdan Gheorghiu a justificat numirea arătând că este o situație win-win, în care a vrut să profite de popularitatea cântăreței pentru a-l promova pe Brâncuși. Acțiunea și-a atins scopul, tocmai pentru că toată lumea vorbește acum despre acest eveniment și despre Brâncuși, iar căutarea cuvântului „Constantin Brâncuși” a intrat în Google Trends.

 

Ziua sculptorului Constantin Brâncuși este sărbătorită miercuri, 19 februarie.

 

Articolul integral pe DIGI24