AcasăEconomieMarcel Boloş, despre o remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor PNRR: Având în...

Marcel Boloş, despre o remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor PNRR: Având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României, 10 miliarde de euro, nu cred că s-ar putea pune într-un alt mod problema. Sunt optimist

”Sunt optimist – toţi colegii fac eforturi”, a spus ministrul Boloş, despre stadiul îndeplinirii jaloanelor, în contextul în care termenul limită este sfârşitul lunii iunie.

Despre o posibilă remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor, ministrul a spus că, având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României şi e 10 miliarde de euro care trebuie să intre în conturile României, nu crede că s-ar putea pune într-un alt mod problema şi din altă perspectivă, cu atât mult cu cât premierul conduce şedinţele comitetului interministerial.

”Nu cred că o astfel de oportunitate se va mai repeta în curând, un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro şi să nu putem arăta generaţiilor viitoare că aşa arată România modernă. Premierul face analiza, trebuie să îi facem un raport privind stadiul îndeplinirii acestor jaloane. Aşa cum îl cunosc pe premier, va lua o decizie corectă şi înţeleaptă”, a afirmat ministrul.

Marcel Boloş a precizat că termenul limită pentru îndeplinirea a 27 de jaloane este finalul lunii iunie.

”Suntem în faza în care aceste jaloane nu presupun eforturi care ţin de proiectele de infrastructură, unde nu e bine să aşteptăm deadline -urile”, a explicat Boloş, afirmând că are o relaţie bună cu ministrul Trasporturilor şi le asigură întregul suport. Marcel

Boloş a menţionat că infrastructura de transport are cea mai mare complexitate şi, în calitate de coordonator de reformă, ministerul Transporturilor are aproape un sfert din bugetul alocat prin PNRR, 12,6 miliarde euro numai pentru infrastructura de transport.

”Avem două tipuri de proiecte, rutier şi feroviar. Autostrada A 7, cu 212 km şi o valoare de peste 2 miliarde de euro. Avem 420 de km de autostradă de realizat până în 2026. Sunt prudent în ceea ce priveşte implementarea pentru că am lucrat 4 ani de zile în Ministerul Transporturilor şi cunosc complexitatea proiectelor. Sunt proiecte care au durat şi 10 ani”, a mai spus Marcel Boloş.

Ultimele Articole