Marcel Boloş, despre renegocierea PNRR: Cred că realitatea pe care o parcurgem în momentul de faţă cere acest lucru / Dacă creşterea preţului la materiale continuă, practic noi vom fi în imposibilitatea realizării sută la sută a indicatorului

0
Marcel Boloş, despre renegocierea PNRR: Cred că realitatea pe care o parcurgem  în momentul de faţă cere acest lucru / Dacă creşterea preţului la materiale continuă, practic noi vom fi în imposibilitatea realizării sută la sută a indicatorului

Întrebat vineri seară, la Digi24, când va iniţia discuţii legate de renegocierea PNRR, Marcel Boloş a declarat că realitatea actuală  va obliga România să ajungă la renegocierea PNRR.

 

”Cred că realitatea pe care o parcurgem  în momentul de faţă cere acest lucru pentru că pe de-o parte asistăm la o creştere a preţului la  materialele de construcţii, vă dau un exemplu, este cât se poate de relevant. Avem  de asemenea o inflaţie bazată pe costuri care, aţi văzut ce niveluri înregistrează şi indiferent care ar fi politica pe care Guvernul României o duce în acest sens foarte greu poate face faţă unui astfel nivel de  ridicat al inflaţiei. Sunt prevăzuţi anumiţi indicatori cantitativi de exemplu pentru autostrăzi, avem 439 de km de autostradă, iar dacă creşterea preţului la materiale continuă, practic noi vom fi în imposibilitatea realizării sută la sută a indicatorului şi  probabil se va pune problema unei reajustări a acestor tipuri de indicatori”, a declarat Boloş.

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că un obiectiv al Comisiei Europene este independenţa energetică, astfel că acest lucru va deschide uşa renegocierii PNRR. 

 

”Dar mai există şi altceva, să nu uităm că Comisia Europeană şi-a propus ca obiectiv independenţa energetică a Uniunii Europene, iar programul european se cheamă Repower EU. Din acest punct de vedere, statele membre, după cum se pare că  arată lucrurile, vor fi nevoite ca să includă în PNRR capitolul de independenţă energetică, moment  în care se va deschide uşa renegocierilor cu UE şi aici depinde de felul în care noi, cu argumente, vom ştii să facem PNRR cât mai bun pentru România”, a declarat Boloş.

 

Întrebat, de asemenea, când ar trebui să înceapă discuţiile pe renegocieri, Boloş a explicat că nu există un termen.

 

”Nu există un termen lansat de Comisia Europeană”, a declarat Boloş.