x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

Marcel Ciolacu, atac furibund la adresa lui Florin Cîțu! Ce i-a transmis șefului de la Finanțe

Este scandal imens între PSD și Guvern. Șeful interimar al social democraților, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.06.2020, 8:55

După ce ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că acţiunile PSD din Parlament, cum ar fi anularea amânării creşterii alocaţiilor pentru copii, sunt “terorism economic”, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se declară stupefiat.

“Prefer să nu-i răspund domnului Cîțu. Dacă este terorism economic faptul că se dublează alocațiile copiilor… Nici nu-mi găsesc cuvintele să-i răspund unui așa-zis ministru al finanțelor. Să dea ordonanță de urgență mâine să impoziteze pensiile speciale și vor avea bani la buget să dubleze alocațiile. Noi nu ne opunem și nu facem niciun fel de atac la CCR”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a avertizat că urmează o criză majoră, pentru şomajul este încă mascat. Potrivit acestuia, sunt mult mai mulţi şomeri în România, având în vedere că foarte mulţi români au revenit în ţară în ultimele luni.

“Avem 4,8% șomeri. Șomajul este încă mascat, deoarece au venit în țară peste 1 milion de români care au lucrat în străinătate – o să-i găsim lunile următoare la șomaj. Când am inițiat legea în Parlament cu 75% să se intre în șomaj tehnic și să fie suportat de către bugetul de stat, noi, PSD, am pus o condiție – să nu fie concediat nimeni cât timp sunt accesate fonduri de la stat. Guvernul Orban a exclus această modificare. Deci, acest șomaj, în acest moment, este creat iresponsabil de către Guvernul Orban. Lucrurile se pot demonstra”, a spus Marcel Ciolacu.