AcasăEconomieMarcel Ciolacu confirmă renunţarea la majorarea taxelor locale: Mi se pare corect...

Marcel Ciolacu confirmă renunţarea la majorarea taxelor locale: Mi se pare corect ca, până când statul român va veni în sfârşit cu digitalizarea ANAF, aceste impozite să rămână, să fie o derogare la lege până în anul 2025

”Este o restanţă a statului român şi mi se pare corect ca, până când statul român va veni în sfârşit cu digitalizarea ANAF, aceste impozite să rămână, să fie o derogare la lege până în anul 2025, când digitalizarea va deveni funcţională şi interconectată cu autorităţile locale”, a spus preşedintele PSD. 

Marcel Ciolacu a precizat că, şi în cazul în care s-ar aplica legea, autorităţile locale nu pot să o aplice şi le creăm o problemă.

”Îmi menţin părarea că de la o anumită valoare în plus, peste 500.000 de euro, 2 milioane de lei, sau peste 1 milion de euro, trebuie să existe o impozitare diferenţiată, cum este peste tot în lume. Nu vreau să vin să vă detaliez ce impozite se plătesc local, la Paris şi cu sunt diferenţele în funcţie de venituri. Asta este societatea în care trăim şi trebuie să ne adaptăm totuşi regulilor din Uniunea Europeană şi să nu ne mai fie fdrică să avem astfel de abordări”, a mai precizat Ciolacu. 

Ultimele Articole