Marcel Ciolacu, după eliminarea din PNRR a plafonului de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile: De astăzi scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070

”Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, de astăzi scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070”, spune premierul într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu afirmă că ”tocmai de aceea s-au bătut să treacă prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experţii Bancii Mondiale şi ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari”.

”Înlăturăm, în acest fel, inechităţile dintre pensionarii care au contribuit şi au muncit la fel şi asigurăm garanţia că veniturilor pensionarilor vor putea creşte şi în viitor, corelate în mod legitim cu performanţa economică a ţării. Acesta este unul dintre obiectivele mele esenţiale în mandatul de premier: creşterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”, mai spune Ciolacu.

Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), care, în forma sa modificată, include şi capitolul REPowerEU, transmite, marţi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Ministrul Adrian Câciu a transmis că limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regăseşte în modificarea aprobată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri