AcasăEconomieMarcel Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a...

Marcel Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare. Acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că ”trebuie să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni”. 

”Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele pe investiţii publice ale statului, pentru că nu vom reuşi acest lucru. România încă nu are capacitatea dministrativă de a atrage toatre aceste sume. În prezent România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună. Ar trebui gândită acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achizii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat”, a explicat Ciolacu.

El a continuat: ”Vă dau un singur exemplu, vorbim de investiţiile din domeniul sanitar. Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare”.

”Acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat şi să dimensioneze ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate şi ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, a arătat Ciolacu. 

Ultimele Articole