AcasăPoliticMarcel Ciolacu: ”PSD continuă să fixeze ora la ceas. Am evoluat, aveam...

Marcel Ciolacu: ”PSD continuă să fixeze ora la ceas. Am evoluat, aveam la ușă vrăjitoarele, acum avem opoziția”

Marcel Ciolacu a prezentat bilanțul primelor 6 luni de guvernare alături de PNL și UDMR. Liderul social-democrat a declarat că PSD a implementat 3 măsuri de ajutorare care vizează peste 12 milioane de români, iar dacă nu era el, aceste programe nu existau.

”PSD continuă să fixeze ora la ceas. Am evoluat, aveam la ușă vrăjitoarele, acum avem opoziția.

Am decis să intrăm la guvernare acum șase luni pentru că situația țării devenise dramatică. Guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse. Dar, mai ales, au provocat o lipsă profundă de încredere.

Nu mai era timp pentru experimentele politice care au ținut România captivă unui haos sanitar, economic și social. Era timpul ca PSD să își asume din nou responsabilitatea și să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă de după Revoluție.

După ce am înfruntat problemele cauzate de pandemie, acum ne confruntăm și cu o inflație crescută, care pune presiune pe toate economiile lumii. Cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 40 de ani în economiile dezvoltate! Apoi, războiul izbucnit la granițele noastre, care a dat peste cap lanțurile de aprovizionare!

Știam că problemele țării nu se vor rezolva de la sine. Speranța nu este o strategie pentru PSD. Strategia este să acționezi!

De aceea, odată cu intrarea la guvernare, am construit un plan și ne-am luptat să-l punem cât mai bine în practică.

Împreună cu partenerii de Coaliție, cu mediul privat, sindicate, societate civilă și prietenii noștri europeni lucrăm pentru a readuce țara pe drumul cel bun. Lucrăm să Sprijinim România, să fim siguri că oferim șanse egale pentru toți românii, nu doar pentru câțiva!

Împreună cu dumneavoastră, colegii mei din PSD, vrem să oferim astăzi românilor o evaluare clară și realistă a primelor șase luni de guvernare. Fără cosmetizări. Fără iluzii.

Știm că în această perioadă costul vieții, creșterea prețurilor și nivelul de trai au fost și continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate.

Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri, iar sute de mii de companii de scheme de sprijin pentru dezvoltare!

Am reparat ce era urgent. Vreau să fiu cât se poate de clar și de direct: dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau!

PSD a conceput și impus Pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocațiilor, pensiilor și salariilor, cât și un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă.

PSD s-a luptat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii.

PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile românești în valoare de 20 miliarde de lei. Doar Ministerul de Finanțe, prin Fondul de Garantare, a acordat până acum garanții pentru IMM-uri de aproape 6 miliarde de lei.

PSD a venit cu un plan strategic și integrat pentru susținerea agriculturii și a industriei alimentare românești. Să putem procesa AICI produsele noastre și să avem pe masă mâncare românească.

În plus, acum câteva zile, am luat decizia adoptării unui nou pachet social de ”Sprijin pentru România”, care cuprinde creșteri de salarii și ajutoare pentru pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei. În același timp, Guvernul a luat decizia ca și statul să strângă cureaua, să păstreze doar cheltuielile absolut necesare – investiții, salarii, pensii, sprijinul pentru mediul privat – și să taie restul!

De aceea, le mulțumesc partenerilor de Coaliție și tuturor miniștrilor pentru efortul lor de până acum. Am încredere că această echipă va rămâne la fel de implicată și va veni cu cele mai bune soluții pentru depășirea momentului greu în care ne aflăm.

Aceste măsuri sunt doar un început. Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE. Dar această creștere nu se simte în buzunarele oamenilor. Vreau să fiu clar: știu că românii se confruntă cu mari probleme. De aceea, este nevoie ca acest guvern să facă un efort și mai mare.”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Ultimele Articole