AcasăEconomieMarea Britanie impune Rusiei o nouă rundă de sancţiuni comerciale, prin care...

Marea Britanie impune Rusiei o nouă rundă de sancţiuni comerciale, prin care interzice exportul unei game de mărfuri către Moscova

Guvernul britanic a anunţat interdicţii privind exportul de ”mărfuri şi tehnologie de represiune internă, bunuri şi tehnologie referitoare la arme chimice şi biologice, mărfuri şi tehnologie maritimă, mărfuri şi tehnologii suplimentare de rafinare a petrolului, bunuri şi tehnologii suplimentare critice ale industriei”.

De asemenea, noile sancţiuni interzic exportul combustibilului de avioane şi aditivi pentru combustibili în Rusia.

În plus, a fost interzis transferul bancnotelor de lire sterline sau euro către Rusia. De asemenea sunt interzise punerea la dispoziţie, furnizarea sau livrarea de asemenea bancnote către o persoană având legături cu Rusia sau punerea lor la dispoziţie pentru a fi utilizate în Rusia. 

Guvernul Marii Britanii a răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei pe 24 februarie prin impunerea de sancţiuni imediate în aceeaşi zi.

O altă lovitură dată importurilor Rusiei a fost decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad.

 

Ultimele Articole