AcasăExterneMarea Britanie interzice zborurile Aeroflot, sancționează bănci și afaceriști ruși

Marea Britanie interzice zborurile Aeroflot, sancționează bănci și afaceriști ruși

Regatul Unit a impus, joi, o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei ca reacție la invadarea Ucrainei. Premierul Boris Johnson a interzis companiei aeriene Aeroflot să aterizeze în țara sa și a impus sancțiuni care vizează sectorul bancar, cinci oameni de afaceri și exporturile de tehnologie, relatează AFP.

„Putin… nu va putea niciodată să-și spele mâinile de sângele Ucrainei”, a spus premierul Boris Johnson, în timp ce a anunțat „cel mai mare și mai dur pachet de sancțiuni economice pe care Rusia l-a văzut vreodată”.

Compania aeriană Aeroflot, membră a alianței internaționale SkyTeam cu Air France-KLM, nu va mai putea deservi Regatul Unit.

Pe lângă cele cinci bănci deja sancționate marți, gigantul bancar public rus VTB este vizat și își vede activele înghețate pe pământul britanic. În general, noile măsuri „ne vor permite să excludem complet băncile rusești din sectorul financiar britanic, care este, desigur, cel mai mare din Europa”, a spus Boris Johnson.

De asemenea, vor împiedica companiile publice și private să strângă fonduri în Marea Britanie și vor limita sumele pe care rușii le pot deține în conturile bancare din Marea Britanie.

În total, vor fi vizate 100 de noi entități, precum conglomeratul Rostec (apărare, aerospațial, tehnologii etc.), plus cinci oameni și femei de afaceri, Kirill Chamalov ( sectorul petrochimic), descris de presă drept fostul ginere al lui Vladimir Putin, Yuri Slyusar (sectorul aeronautic), Piotr Fradkov (sector bancar), Denis Bortnikov (sector bancar) și Elena Guéorguieva (sector bancar).

Ultimele Articole