x


  • EUR
    4.7612
    USD
    4.2560
string(16) "instant-articles"

Marele câștigător al OUG 114: Ioan Niculae CONFIRMĂ că ”ordonanța lăcomiei” îi redeschide combinatele falimentare

Ioan Niculae, controversatul patron al grupului de combinate chimice Interagro și cel mai influent afacerist din Teleorman, a recunoscut că este unul dintre marii beneficiari ai OUG 114, care plafonează prețurile de vânzare a gazelor naturale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.02.2019, 9:05

 

Niculae, care a făcut închisoare într-un dosar de corupție și a fost condamnat în primă instanță în al doilea dosar de corupție, a declarat la RTV, potrivit Cotidianul.ro, că ”dacă așa se va aplica OUG, deschid imediat toate cele 6 fabrici. Dar să fie 68 de lei (plafon de 68 de lei/MWh), nu să apară iar artificii, astfel încât să urce la 100 de lei”.

 

”Ordonanța 114 este una dintre cele mai bune măsuri economice pe care eu le-am văzut, ca om de afaceri, în ultimii 27-28 de ani. Dacă această ordonanță se va aplica corect, în sensul ca accesul la resursele de gaze ale României să fie dat și în funcție de gradul de valorificare a acestor resurse – care sunt ale poporului român – România își va reveni chiar peste nivelul de dezvoltare industrială din 2011”, a mai spus Niculae, potrivit Cotidianul.ro.