Marele trofeu TIFF, câștigat de filmul indian „Fetele tot fete”. VIDEO

Festivalul de Film TIFF și-a desemnat câștigătorii într-o gală specială, unde filmul indian „Fetele tot fete” a obținut Marele Trofeu, în valoare de 10.000 de euro.

Pelicula, un debut al regizoarei, explorează provocările cu care se confruntă femeile într-un mediu strict. Actrița Catrinel Dumitrescu a fost onorată cu premiul de excelență pentru întreaga carieră.

Filmul „Fetele tot fete” urmărește povestea Mirei, o adolescentă de 16 ani în căutarea iubirii adevărate, dar împiedicată de mama sa. De asemenea, pelicula indiană „Fata îndărătnică” a primit Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro.

Trofeul pentru Lungmetraj din cadrul competiției Zilelor Filmului Românesc a fost acordat proiecției independente „Clasat”.

Premiile publicului și popularitatea filmelor românești la TIFF

Premiul publicului, în valoare de 2.000 de euro, a fost câștigat de „Frate de-o vară”, în timp ce „Moromeții 3” a primit trofeul pentru Cel mai Popular Film Românesc.

La gala TIFF a fost prezentă și actrița Sibel Kekilli, cunoscută pentru rolul său din „Urzeala Tronurilor”, care a fost membră a juriului. Ea a lăudat festivalul și ospitalitatea clujenilor.

Actrița Catrinel Dumitrescu a primit premiul de excelență pentru întreaga sa carieră, remarcând că acest premiu o leagă de Cluj și de festival.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania se încheie duminică, marcând încă un an de succes pentru TIFF, scrie News.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed