Ministrul Muncii: Firmele care folosesc munca la negru ar trebui amendate sau închise

Firmele care folosesc munca la negru ar trebui mai degrabă să fie amendate sau închise, în defavoarea întocmirii de dosare penale pe numele patronilor, deoarece această măsură s-a dovedit total contraproductivă până în prezent, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.

‘Trebuie să intervenim, de exemplu, pentru amendarea sau închiderea firmele care folosesc munca la negru, deoarece măsura legislativă actuală, care prevede întocmirea de dosare penale pe numele patronilor în cauză, s-a dovedit total contraproductivă până în prezent. De fapt, pot să spun că în niciun caz semnalat de noi în urma controalelor efectuate pe teren nu s-a dispus începerea urmăririi penale’, a afirmat Mariana Câmpeanu.

 

Aceasta a precizat, totodată, că foarte mulţi angajatori au venit cu propunerea ca suma de 250 lei – acordată tinerilor absolvenţi care nu şi-au găsit un loc de muncă – să fie mai degrabă transmisă firmelor dispuse să-i pregătească pe aceşti tineri într-un anumit domeniu de activitate.

 

Pentru această ediţie a Bursei locurilor de muncă, organizată la Bucureşti, au depus oferte 140 de agenţi economici, fiind disponibile 4.220 de locuri de muncă, din care pentru studii superioare – 333 (7,9%), studii medii – 1.129 (26,85%), muncitori calificaţi – 2.361 (55,85%) şi muncitori necalificaţi – 397 (9,4%).

 

În municipiul Bucureşti, rata şomajului la data de 31 august a.c. a fost de 2,09%, la o populaţie activă civilă de 1.083.700 persoane. La nivelul Capitalei, la aceeaşi dată erau înregistrate 22.602 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 11.923 femei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed