AcasăMoney&PeopleMariana Săpânțan, românca din Săpânța ce încalță high-life-ul spaniol

Mariana Săpânțan, românca din Săpânța ce încalță high-life-ul spaniol

Mariana Săpânțan a dus  în lumea bună a modei europene motivele și culorile ce predomină în ”Cimitirul Vesel”, elemente care au făcut vestită localitatea sa natală, Săpânța, Mamramureș.

Rezidentă de 15 ani în Spania, frumoasa româncă, fost model internațional pentru prestigioase firme de cosmetice, și-a lansat cu mare fast, într-o prezentare glamour ce găzduită de un club din Madrid, propria colecție de pantofi.

Creații inspirate de popularul reper din Săpânța, Maramureș, începând de la tocurile care sunt din lemn, la culorile și motivele promovate pe respectivele încălțări, o gamă variată de pantofi unicați, casual ori eleganți pentru sezonul tomană-iarnă.

Pe numele său Mariana Viorica Săpânțan și-a lansat o nouă colecție mânată de succesul atelierului său de pantofi ce produce și pentru magazine din mari centre comerciale din Spania, țara unde s-a stabilit după ce a primit o bursă de studii (Salamanca).

Sunt doi ani de când desenez și fabric pantofi artizanali în colaborare cu unul din marii meșteri spanioli, Pedro Antonio Castillo Fernandez. Pantofi ce, spre bucuria mea, au ajuns în high-life-ul spaniol, inclusiv la multe vedete locale iar colecția recent lansată a fost motivată de succesul produselor hand made. Deja colaborez pe creație cu celebra designer de bijuterii Encarna Sanchez ori Los Pecos Mutantes, de asemenea cu creatori haute couture Emilio Salinas. Sunt mândră maramureșeancă, asemeni părinților mei, iar acest lucru a influențat munca mea, culori și motive populare pe care am încercat să le pun în valoare, într-un mod diferit. E o muncă în care mă implic mult și sper, în curând, dacă lucrurile la fel de bine, să deschis un atelier și acasă, în Maramureș”, ne-a declarat românca ce a devenit populară pe plan local într-o meserie dedicată bărbaților.

mariana-sapantan

Mariana Săpânțan: ”Am facut studii master la ”Design si High Fashion” la Madrid fiind șefă de promoție”

”Am studiat la Milano – ”Design și Alta Mod”a (high fashion) după care, în anii 2016 -2018 m-am întors în Madrid și am făcut Masteratul la ”Design si High Fashion” , fiind prima din clasa mea si terminand cu medie maximă. La ceremonia de absolvire, profesoara mea, Isabel Ruiz Palomo mi-a zis să nu încetez niciodată în a crea, astfel voi ajunge departe”,  își aduce aminte Mariana, care și-a prezentat pantofii și pe catwalk-ul prestigiosului Fashion Week Madrid (Pasarela Cibelles)

”M-am înscris la  concurs trimițând referințele muncii mele pe pagina de web a marelui festival, un fel de ”săptămâna modei” în Madrid. Inițial m-am înscris la un concurs pentru micii designeri care doresc să se lanseze gratis, cu un suport din partea Modei Spaniole, circa 60.000 euro. Nu m-am gândit nici un moment ca o să mă accepte fiind necunoscută la acel moment și având atât de puține modele pentru prezentare. I-au fascinat pantofii meu având în vedere că fiecare  este inspirat dintr-un tablou din Muzeul del Prado sau ”Cimitirul vesel” din Săpânța. Când am aflat că am fost acceptat să prezint pantofii mei la ”Saptâmana modei” din Spania m-am emoționat teribil. A fost momentul în care totul a luat-o razna, o gramadă de televiziuni și reviste de modă mi-au acordat spațiu. Mai mult, într-un clasament ”top 3”, un model de-al meu se afla pe podium cu unul creat de marele designer Valentino. Satisfactia mea nu este economica ci una de orgoliu si recompensa pentru nopțile nedormite în care am muncit și studiat în acelasi timp”

 

Ultimele Articole