AcasăEconomieMarius Budăi a recunoscut: Nu se poate trăi cu salariul minim în...

Marius Budăi a recunoscut: Nu se poate trăi cu salariul minim în România

Marius Budăi recunoaște că având în vedere situația economică fără precedent, este foarte dificil ca o persoană să poată să trăiască cu un salariu minim pe economie.

“Se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, care face apel la înțelegere din partea mediului de afaceri.

Întrebat despre majorarea salariului minim, ministrul Muncii, Marius Budăi a subliniat că se impune aplicarea acestei măsuri atât în contextul economic cât și cel social.

Mai mult, el a precizat că este conștient de punctul de vedere al mediului de afaceri şi face apel la înțelegere pentru a putea sprijini angajaţii.

“Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Digi24.

În același timp, ministrul a precizat că speră să ajungă la o înțelegere cu partenerii sociali pentru a avea o decizie aplicabilă de la 1 ianuarie 2023.

Întrebat apoi dacă în discuții şi analize se va merge pe varianta vehiculată de 3.200 de lei sau se va rămâne la valoarea de 3.000 de lei, Marius Budăi a subliniat că pe lângă creșterea pensiilor se analizează varianta de 3.000 de lei cu cei 200 de lei scutiți de la taxare.

“Nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a conchis ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.