AcasăPoliticMarius Budăi, replică la criticile PNL: „Eu nu am ieşit în conferinţa...

Marius Budăi, replică la criticile PNL: „Eu nu am ieşit în conferinţa de presă de capul meu. A fost o decizie a PSD

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că, atunci când a anunţat propunerile PSD privind majorări de venituri şi noi măsuri de sprijin „nu a ieşit de capul său” în conferinţa de presă, amintind că liderul partidului, Marcel Ciolacu, „a anunţat de mai mult timp” că PSD lucrează la un nou program de genul „Sprijin pentru România”, relatează News.ro.

„Noi suntem convinşi că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba despre a susţine populaţia şi economia. Pur şi simplu nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie sprijin pentru România. Vreau să vă spun că eu nu am ieşit în conferinţa de presă de capul meu. A fost o decizie a partidului. Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri de capul meu. Şi când a început astăzi conferinţa de presă am spus aşa: «acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliţie, bazate pe o analiză, bazate pe cifre şi pe estimări, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar». (…) Se ştia foarte clar şi a fost asumat că noi vom mai veni cu o serie de măsuri. De la lansarea ultimului pachet Sprijin pentru România cu acele vouchere şi cu acei 700 de lei reamintesc că public preşedintele partidului PSD a spus clar că vom mai lucra la un pachet de măsuri pentru că este necesar”, a afirmat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a ţinut să sublinieze că „nu ar trebui să fie nicio problemă” legată de ieşirea sa publică, amintind că şi miniştri ai Partidului Naţional Liberal au făcut publice propuneri care nu au fost discutate în coaliţia de guvernare.

„De ce spun eu că nu ar trebui să fie nicio problemă? Domnul ministru Marcel Boloş chiar a anunţat o posibilă măsură viitoare de a fi aceste carduri, aceste vouchere să fie în vigoare şi la anul. Nu s-a discutat în coaliţie. Este o viziune, a propus-o. Tot dinspre PNL a venit acea propunere cu majorarea pragului de la 2.000 la 3.000, nu s-a discutat în coaliţie, au propus”, a adăugat Marius Budăi.

În ceea ce priveşte reacţiile premierului Nicolae Ciucă, Marius Budăi a ţinut să sublinieze că acesta a spus doar că nu comentează public şi că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliţiei.

Budăi a subliniat că nu au fost propunerile sale, personale, ci ale partidului.

„Nu mă aştept să fiu remaniat, mă aştept să fie o discuţie onestă în coaliţie”, a mai spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Totodată, întrebat dacă se va rupe coaliţia în cazul în care el va fi remaniat, Marius Budăi a răspuns că „nu este în măsură să dea un răspuns”.

„Eu repet: eu nu am ieşit public de capul meu, nu am făcut o conferinţă în nume propriu. A fost o decizie a Partidului Social Democrat că continuăm să propunem coaliţiei să implementăm măsuri. (…) În începerea prezentării de astăzi, nu am spus că de mâine asta se va întâmpla. Am spus că sunt propunerile PSD pe care le vom pune la masa dialogului în coaliţie ”, a reafirmat Budăi.

De asemenea, întrebat ce va face PSD dacă propunerile nu vor fi acceptate şi adoptate, ministrul Muncii a subliniat că se va analiza şi se va lua o „decizie finală”, el reamintind că măsurile sunt „extrem de bine justificate, extrem de bine calculate”.

Context. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu s-a discutat în coaliție propunerea PSD de creștere a pensiilor și salariilor de la 1 ianuarie 2023, așa cum a propus PSD, și că nu poate să răspundă cu da sau nu la întrebarea dacă acest lucru se va întâmpla.

„Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu. Eu sunt convins că domnul Budăi cunoaște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului muncii. Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că trebuia consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului. Vom avea o clarificare la nivelul guvernului. Este vorba de responsabilitate”, a declarat Ciucă.

Mai mulți lideri PNL, printre care Alina Gorghiu, Gigel Știrbu și Raluca Turcan, au avut, miercuri, ieșiri anti-PSD în cadrul unei ședințe a conducerii liberalilor, potrivit surselor G4Media.

Aceștia au criticat mai cu seamă declarațiile lui Marius Budăi, ministrul PSD al Muncii, care a anunțat miercuri că PSD propune creșterea salariului minim la 3.000 de lei, creșterea pensiei minime și a punctului de pensie, fără să fi avut în prealabil discuții cu PNL.

Unii nemulțumiți din PNL i-au cerut premierului inclusiv remanierea lui Budăi, dacă acesta repetă gestul, potrivit surselor G4Media.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.