AcasăExterneMasacrul de la Bucha: armata rusă lasă în urmă sute de cadavre...

Masacrul de la Bucha: armata rusă lasă în urmă sute de cadavre ale civililor uciși pe stradă

Masacrul de la Bucha: armata rusă lasă în urmă sute de cadavre ale civililor uciși pe stradă. Filmările și fotografiile arată cadavrele aruncate în gropi comune, în canalizare sau arse. Unele trupuri erau abandonate de zile întregi, fiind arse. Michael Brodsky, ambasadorul israelian în Ucraina, a scris, pe Twitter, că este profund șocat, iar uciderea civililor nu poate fi justificată.

Armata ucraineană a intrat în oraș la finalul acestei săptămâni, după ce trupele rusești s-au retras în grabă din întreaga regiune a Kievului.

Masacrul de la Bucha

BBC a documentat uciderea a doi tineri, după ce filmarea din dronă a surprins momentul în care un tanc trage asupra a doi civili cu mâinile sus. Cele două trupuri erau arse pe șosea, la săptămâni de la uciderea lor. Verigheta, încă pe deget. BBC a numărat încă 11 cadavre pe o rază de câteva sute de metri.

 

Rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în timp ce se retrăgeau din Bucha, spune jurnalistul ucrainean Dmytro Komarov, potrivit Obozrevatel. Primarul orașului Bucha a spus că au murit bărbați, inclusiv un băiat de 14 ani, dar și femei de toate vârstele, potrivit AFP.

Illia Ponomarenko, jurnalist la Kyiv Independent, a distribuit o imagine care ar confirma că oamenii au fost executați cu mâinile la spate.

Tot în această zonă au fost decoperite cadavrele goale ale unor femei împușcate.

Image

Primarul Anatoli Fedoruk a spus că aproape 300 de persoane au trebuit înhumate „în gropi comune” la Bucha.

„La Bucha, am îngropat deja 280 de persoane în gropi comune”, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului pentru AFP.

Ultimele Articole