Mașina de spălat vase, o necesitate în bucătăriile de astăzi

0

Da, mașina spalat vase te ajută să economisești timp! Statisticile arată că salvezi până la 4 ore pe săptămână pe care le petreceai în fața chiuvetei din bucătărie spălând vasele. Pe an, asta înseamnă cam 204 ore,  ceea ce nu e puțin deloc! Iar timpul economisit crește, dacă ai mai mulți membri în familie. Să vorbim şi de igiena vaselor folosite. Dacă, în mod clasic, le speli cu apă la temperatura de maxim 40 de grade, mașina de spălat vase poate să ridice temperatura la 90 de grade Celsius, cea mai bună metodă de a scăpa de bacteriile nedorite. Alt aspect important este că vesela scoasă din maşina de spălat vase va străluci de curățenie. Tacâmurile, cratițele sau tigăile folosite vor arăta ca noi după procesul de spălare.  Mai trebuie să știi ceva: vei realiza o importantă economie la apă, utilizând calitățile unei mașini de spălat vase.

 Ce trebuie să urmărești atunci când vrei să cumperi o masina spalat vase? Vezi unde o vei amplasa și dimensiunile spațiului. Reține că poți cumpăra o mașină de spălat de dimensiuni reduse, ceva mai mărișoară decât un cuptor cu microunde, pe care o poți amplasa chiar pe blatul din bucătărie, lângă chiuvetă sau altă sursă de apă și canalizare. Cele  mari sunt de mărimea unei mașini de spălat rufe, pot fi de sine stătătoare sau pot fi încorporate în mobila bucătăriei. Cele de sine stătătoare pot fi montate oriunde există posibilitatea de racordare la apă, canalizare și curent electric. Şi vorbind de curent, important e că majoritatea mașinilor de spălat vase au o clasă energetică de la A+ până la A+++. Capacitatea de încărcare a unei mașini de spălat vase este la fel de importantă în alegerea făcută. Dacă prin set vom înțelege vesela și tacâmurile folosite de o persoană la o masă  (o farfurie mică, una adâncă, una întinsă, cuțit, lingură, furculiță, pahar, cană) trebuie să știi că poți opta pentru o mașină de spălat vase cu o capacitate de 7 seturi dintre cele care se pun pe blat sau una de peste 13 seturi, clasice, de sine stătătoare. Indicat ar fi să alegi una care te scapă de griji chiar și atunci când ai dat o petrecere și ai avut mai mulți invitați. Un alt criteriu după care poţi alege este numărul de programe al mașinii de spălat. Dacă la maşinile de spălat rufe ai mai multe programe, dar nu folosești decât câteva, la masina de spalat vase ai între 4 și 8 programe (mai rar) şi cam toate sunt utile. Poate că cea mai importantă opțiune pe care e necesar să o ai e cea referitoare la programul  de încărcare la jumătate, pentru atunci când speli puțină veselă și tacâmuri. De asemeni, ia o masină ce își încălzește singură apa la temperatura dorită și care dispune de programe de spălare rapidă (la vesela ușor murdară) sau ,,heavy” pentru cratiți, tigăi, etc. 

Cele mai noi tipuri de mașini de spălat vase dispun de senzori care depistează gradul de murdărire și își reglează singure programul de spălare. Dacă ai copil mic poți opta pentru programul ,,baby” care curăță și dezinfectează tetinele și sticluțele. Mai poți beneficia și de programul de uscare a veselei și tacâmurilor și de Active Oxygen, care prin eliberarea de ozon în cuvă elimină toate mirosurile de pe vase. Cât privește nivelul de zgomot, majoritatea mașinilor de spălat vase sunt silențioase, și emit mai puțin zgomot decât o mașină de spălat rufe.

Deci alege o maşină de spălat vase pentru a te bucura de avantajele funcţiilor pe care ţi le pune la dispoziţie.