AcasăEconomieMăsuri pentru reducerea costurilor la energie electrică şi gaze naturale, discutate de...

Măsuri pentru reducerea costurilor la energie electrică şi gaze naturale, discutate de Primăria Buzău/ Iluminatul în parcuri, oprit după miezul nopţii, la fel şi apa de la fântânile arteziene/ Centralele termice ale şcolilor, oprite după cursuri

”Se lucrează acum la un proiect pentru tot ceea ce înseamnă clădiri publice, pentru tot ce înseamnă pierdere de energie până la urmă, termică sau electrică, astfel încât să fim mai economi”, a anunţat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local, primarul Constantin Toma.

De altfel, iluminatul public în parcuri a fost deja oprit după ora 00.00, dar şi apa de la artezienele din oraş, iar lămpile de la iluminatul public vor fi schimbate cu leduri inteligente.

“Legat de iluminatul public, luăm măsuri. Am oprit apa de la fântâni, iar în parcuri, după 12 noaptea deja oprim lumina. De săptămâna viitoare, înlocuim becurile de iluminat stradal, punem leduri pe bulevardul Unirii. Mai avem încă două licitaţii pentru că am obţinut fonduri de 5 milioane de lei, prin Fondul de Mediu. Pe 22 septembrie se vor deschide ofertele pentru ultimele două proiecte care presupun înlocuirea tuturor becurilor din oraş, cu lămpi cu led şi un sistem inteligent de iluminat, cu senzori”, a mai spus primarul Buzăului.

De asemenea, economii se vor face şi în unităţile de învăţământ: fie că e vorba de grădiniţe, şcoli sau licee, aici centralele termice vor fi oprite după orele elevilor şi în week-end.

 

 

 

Ultimele Articole