x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

“Matematica lui Dragnea ne duce în FALIMENT”

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat, la emisiunea „În fața ta”, la Digi24, că PSD a dat „dovadă clară de incapacitate de a guverna această țară”, iar unul dintre motive este faptul că nu la jumătate lunii februarie România nu are încă bugetul pe 2019. „Pe Dragnea nu-l mai cred. Cifrele pe care le promite sunt povești. Nu știu câtă matematică a învățat Dragnea, dar vedem de 2 ani că matematica lui ne duce la faliment”, a precizat fostul premier al României.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.02.2019, 18:43

Suntem la jumătatea lunii februarie. România nu are buget. Dacă vine un investitor în România și vrea să-și deschidă o afacere, ce spune despre cum va merge economia în 2019 și 2020?

 

Dacian Cioloș: „Nu vorbim de investitorii care ar veni și sunt descurajați, ci de cei care au investit deja în România și au dificultăți în a-și face proiectele de buget, de investiții pentru acest an, pentru că nu știu ce taxe vor avea de plătit, nu știu pe ce se pot baza, mai ales cei care au relații cu instituții ale statului, nu știu în ce fel să-și planifice investițiile.

 

E o dovadă clară de incapacitatea de a guverna această țară. Faptul că nu poți să-ți faci bugetul, când ai majoritatea în Parlament, ești la al 3-lea buget de când ai ajuns la guvernare și nu ești capabil să-ti proiectezi lucrurile, și de când guvernul a anunțat că lucrează la buget încă au loc negocieri.”

 

Dragnea a spus că cifrele pe masă arată bine.

 

Dacian Cioloș: „Pe Dragnea nu-l mai cred. Cifrele pe care le promite sunt povești. Nu știu câtă matematică a învățat Dragnea, dar vedem de 2 ani că matematica lui ne duce la faliment. Matematica lui Dragnea a crescut salariile care nu au putere de cumpărare pentru cei care le au și a crescut salariile luând bani de împrumut, pentru că nici băncile nu mai împrumută guvernul. România trebuie să plătească dobânzi de peste 5% ca să se împrumute pe piața internațională.”