McDonald’s TREBUIE să renunţe la folosirea cărnii crescute cu antibiotice!

„Membri ICGR au depus rezoluţii ale acţionarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o delcaraţie emisă, scrie ZF.ro.

 

Dacă aceste rezoluţii nu sunt contestate cu success de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăţilor.

 

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunţe la utilizarea unor antibiotice, importante diun punct de vedere medical, pentru creşterea puilor.

 

Oamenii de ştiinţă şi experţii în domeniul sănătăţii publice au avertizat de mai mulţi ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creşterea şi prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea şi răspândirea unor supravieţuitori rezistenţi la acestea şi pot infecta oamenii.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

 

Lanţul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut în 2016 la achizi’ionarea  cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluţie a acţionarilor, sponsorizată de Congregaţia Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară şi pentru carnea de vită şi carnea de porc.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed