x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(16) "instant-articles"

Medicii din linia 1 devin tot mai radicali: ”Avem și lumânări. Nu te poți lupta cu prostia”

Discursurile medicilor din linia 1 devine tot mai radical.

Autor: Mihai Voican | Sursa: OPINIA TIMIȘOAREI | Publicat: 13.07.2020, 14:33

Medicii din Timisoara au ajuns din nou la limita, in lupta cu coronavirusul. Dupa o perioada buna de timp in care numarul noilor imbolnaviri era tot mai mic, in ultima saptamana, la spitalele dedicate pacientilor confirmati cu Covid 19 locurile ajung, treptat, sa nu mai fie suficiente.

 

La Spitalul Victor Babes din Timisoara, cel mai performant din tara in lupta cu coronavirusul, mai sunt libere doar cateva paturi pentru a primi bolnavii infectati cu SARS Cov 2, in timp ce si Spitalul CFR, unitate suport, incepe sa primeasca tot mai multi pacienti cu forme usoare ale bolii. Iar, potrivit medicilor, aproximativ 70% dintre cei care au ajuns in ultima vreme in spital sunt cei care cred in teoria conspiratiei.

 

A refuzat tratamentul si acum e la Terapie Intensiva

 

„La Babes mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamica continua, pentru ca ne ajutam cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau usoare. La noi, Terapia Intensiva este plina, sunt 4 locuri si toate sunt ocupate, sunt pacienti care cred mai mult in teoria conspiratiei decat in tratamentul medicamentos. Avem in Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus ca nu vrea sa facem experimente pe el. Din pacate, acum este la Terapie Intensiva si nu putem decat sa ii dam tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

 

Medicii spun ca tot efortul depus pana acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor si se asteapta ca situatia sa devina critica.

 

„Va fi din rau in mai rau. Cam 70% sunt adeptii teoriei conspiratiei. Nu avem cu cine sa luptam. Suntem dezarmati. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sambetei. Pacientii au refuzat tratamentul sustinand ca nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poti lupta cu prostia, cu ignoranta si cu conspiratia, cu indolenta, cu nesimtirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce sa-i mai faci. Ii asteptam in spitale, unde avem si lumanari. Ei cred ca se fac bine de la natura. Avem pacienti relativ tineri, intre 50 si 70 de ani”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.

 

La ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategica, in judetul Timis au fost anuntate 7 noi imbolnaviri, iar la nivel national erau inregistrare peste 400 de noi cazuri.