AcasăEconomieMedLife achiziţionează 80% din pachetul de acţiuni al Medici’s, cel mai mare...

MedLife achiziţionează 80% din pachetul de acţiuni al Medici’s, cel mai mare operator medical local din Timişoara

”MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţiei pentru 80% din acţiunile celui mai important operator medical local din regiunea de vest, Medici’s. Tranzacţia marchează o consolidare puternică în zona de vest a României şi are drept obiectiv ca în următorii 2-3 ani să transforme Timişoara într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate”, anunţă MedLife.

Achiziţia derulată de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix şi a Medici’s Hospital. În acest moment, această tranzacţie este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Clinicile Medici’s au o istorie de 25 de ani în Timişoara şi au cunoscut o dezvoltare constantă şi solidă, care continuă în prezent prin construcţia unui spital multidisciplinar. Acesta va avea o suprafaţă totală de 5.500 mp şi este compus din două clădiri gemene. Construcţia primei clădiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfăşurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea în structură farmacie, imagistică mare (CT şi RMN), săli de operaţie, ATI, saloane pre şi post operator şi va fi funcţional din decembrie 2022. Cea de-a doua clădire are ca termen de finalizare anul 2024. În momentul finalizării, ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timişoara.

Medici’s este un creator de standarde în sănătate, recunoscut la nivel internaţional şi apreciat de peste 100.000 de pacienţi anual. Are în portofoliu peste 40.000 de abonaţi permanenţi, 4 clinici şi 40 de cabinete proprii de consultaţii, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator şi peste 200 de medici proprii şi colaboratori. Investiţiile se ridică la peste 15 milioane euro în cei 25 de ani, iar cifra de afaceri înregistrată anul trecut este de 20,3 milioane lei, în creştere cu 40% faţă de 2020.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, odată cu finalizarea achiziţiei, echipa actuală de management îşi va păstra integral atribuţiile.  

„În materie de expansiune şi de furnizare a serviciilor medicale de top, planurile Medici’s au ajuns pe acelaşi teren fertil cu cele ale MedLife. A existat de la început o congruenţă a liniilor noastre de business, a viziunii de extindere şi transformare a zonei de vest. Există un potenţial semnificativ în zonă şi prin parteneriatul cu MedLife vom deveni o poartă de acces pentru milioane de oameni care îşi doresc servicii medicale complexe şi calitative”, a menţionat Adrian Bădescu, fondatorul şi CEO-ul Medici’s.

„Medici’s devine un partener strategic cu un rol bine definit în ecosistemul MedLife. Împreună avem ca obiectiv să poziţionăm şi să transformăm regiunea de vest într-un hub medical performant. În strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezintă un punct central şi ne propunem să contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. Avem pe de-o parte o populaţie îmbătrânită, patologii complexe, iar pe de altă parte sesizăm şi schimbarea de mentalitate a pacienţilor care accesează mult mai frecvent serviciile medicale integrate, personalizate şi cu un grad ridicat de complexitate. Odată cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o reţea de 16 spitale la nivel naţional”, a declarat Dorin Preda, executive director al MedLife Group.

După finalizarea tranzacţiei, MedLife va deţine în Timişoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 spital multidisciplinar de mari dimensiuni şi 1 laborator de celule stem.

„Fiind singura companie medicală cu reţea naţională cu capital românesc, MedLife este determinată să dovedească că poate consolida puternic poziţia de lider în anii următori dorind să îşi diversifice portofoliul pe zona de wellness. Avem încredere că putem deveni un furnizor integrat de abonamente care să asigure pe termen lung sănătatea populaţiei. Credem cu tărie faptul că monitorizarea sănătăţii prin abonamente, susţinută de mişcare şi nutriţie, poate duce cu siguranţă, în timp, la prelungirea vieţii şi mai ales la o îmbunătăţire a calităţii acesteia”, a mai declarat Dorin Preda.

 

Ultimele Articole