AcasăActualitateMercedes-Benz completează gama autovehiculelor comerciale cu noul Citan

Mercedes-Benz completează gama autovehiculelor comerciale cu noul Citan

Dimensiuni generoase

 

Noul Citan poate fi configurat cu un compartiment pentru încărcătură care măsoară în funcţie de versiune 1.36 m, 1.75 m sau 2.13 m lungime (Citan Compact, Lung, Extra Lung). Volumele corespunzătoare sunt 2.4 m³, 3.1 m³ sau 3,8 m³. În funcţie de varianta de lungime şi greutate, sarcina utilă este de aproximativ 500 kg (Citan Compact), 650 kg (Lung) sau 800 kg (Lung îmbunătăţit, Lung Extra).

 

Uşile standard asimetrice din spate pot fi deschise la 90 de grade sau la 180 grade pentru a facilita încărcarea. În versiunea standard, zona inferioară a uşilor este lambrisată şi ferestrele sunt disponibile opţional. În acest caz, ştergătorul de lunetă este standard pe uşa mare din stânga.

 

Alternativ, Mercedes-Benz dispune un haion pentru versiunile Compact şi Lung. Acesta se deschide la un unghi de aproximativ 90 de grade şi are o fereastră cu un ştergător ca dotare standard. Suplimentar, compartimentul de încărcare poate fi avea şine de acoperiş sau scară opţională pliabilă.

 

Patru tipuri de motoare realizate pentru toate cerinţele

 

Noul Citan dispune de o gamă variată de motorizări. Motorul puternic şi silenţios turbodiesel Mercedes-Benz OM 607, cu injecţie directă şi cu un cilindru de 1,5 l este completat la trei niveluri diferite:

• Citan 108 CDI, cu o capacitate de 55 kW (75 hp), cuplu motor de 180 Nm

• Citan 109 CDI, cu o capacitate de 66 kW (90 hp), cuplu motor de 200 Nm

• Citan 111 CDI, cu o capacitate de 81 kW (110 hp), cuplu motor de 240 Nm

• Citan 112, cu o capacitate de 84 kW (114 hp), cuplu motor de 190 Nm.

 

Consumul de combustibil combinat al automobilelor Citan 108 CDI BlueEFFICIENCY şi 109 Citan BlueEFFICIENCY CDI este de numai 4.3 litri/100 km, în conformitate cu NEDC. Aceasta este cea mai bună valoare din clasă, conform declaraţiilor producătorului.

 

Pachetul BlueEFFICIENCY este oferit standard la motorul pe benzină şi este, de asemenea, disponibil opţional pentru motoarele diesel. Acesta reduce valorile eficientizate ale consumului de combustibil cu până la 0,4 litri la 4,3 l/100 km. BlueEFFICIENCY include, printre altele, funcţia ECO de start / stop, precum şi funcţia de management al bateriei şi al alternatorului.

 

ADAPTIVE ESP®, cu până la şase airbaguri


Noul Mercedes-Benz Citan este dotat cu echipamente de siguranţă extinse. O caracteristică cheie – standard pentru toate modelele – este programul electronic de stabilitate ADAPTIVE ESP ®, care ţine cont de încărcarea autovehiculului.

 

Acest sistem inovator de control al dinamicii în timpul condusului combină funcţia sistemului de frânare anti-blocare ABS, distribuţia electronică EBV a forţei de frânare, controlul fricţiunii motorului EBR, sistemul VDC (Controlul Dinamicii Vehiculului), care reglează şi subvirează, dar şi sistemul TCS de control al tracţiunii. Mai mult, sistemul de control al dinamicii asigură controlul ASR, precum şi unitatea de control a cuplului de frânare şi multe alte sub-funcţii asociate.

 

Echipamentul standard include, de asemenea, o gamă largă de sisteme pasive de siguranţă. Scaunul şoferului şi al pasagerului din dreapta  sunt echipate cu sistem de reglare al înălţime, centuri de siguranţă în trei puncte cu pretensionare şi limitatoare de forţă.

 

Airbagul şoferului, cu un volum de 60 l, este standard pentru toate autovehiculele Citan. Variantele Crewbus cu omologare de pasageri (categoria M1) sunt echipate cu un airbag frontal pentru pasageri cu un volum de 110 l. Acesta este disponibil pentru toate celelalte variante, opţional.

 

Airbagurile laterale pentru torace sunt opţionale (standard, în Crewbus M1). Acestea sunt situate pe spătarele scaunelor din faţă. În plus, airbagurile din zona ferestrei sunt disponibile pentru şofer, copilot şi scaunele din spate ale Crewbus (M1).

 

Cît costă

 

Preţurile pentru noul Mercedes-Benz Citan încep de la 14.313 euro (fără TVA) pentru Citan 108 CDI pentru transport marfă şi 14.946 euro  (fără TVA) pentru Citan 108 CDI pentru transport persoane.

 

Garanţia este de 3 ani, fără limită de kilometri, atât pentru Citan, cât şi pentru Vito, Viano, Sprinter şi Vario produse începând din septembrie 2012.


Ultimele Articole