x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(16) "instant-articles"

Mesajul disperat al unei profesoare din București: ”Nu pot singură, fără ajutorul Dvs.”

Bucureștiul este foarte aproape de pragul de intrare în scenariul roşu, care include şi închiderea şcolilor.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.10.2020, 20:07

Iminenta închidere completă a școlilor din Capitală a generat o reacție emoțională a unei profesoare din București. Aceasta le cere părinților să se implice mai mult pentru că singură nu poate face față.

Iată mesajul transmis părinților:

 

SURSE: Masca, obligatorie în spațiile deschise în județele unde rata de infectare va depăși 3 la mie

 

”Bună seara!
Știu că este și va fi un an greu pentru toată lumea, dar am marea rugăminte să le verificați temele înainte de-a le trimite.
Vorbesc la modul general, dar sunt destui copii care trimit temele în acest fel. În jur de 13-15 copii zilnic.
Nu pot singură, fără ajutorul Dvs. Nu pot să vă ajut copiii dacă nu există și sprijin din partea Dvs.
Cred că foarte curând vom intra în online, iar copiilor nu le va mai fi de-ajuns ce vor face cu mine în online. Cu atât mai mult cu cât ora de română, de exemplu, nu va mai fi de 45 de minute, ci de 30 de minute, conform metodologiei. Adică, dacă avem în orar 2 ore de română și una de matematică, timpul meu cu ei în online va fi de 1h30’.
Ideal ar fi să lucrați exerciții asemănătoare cu cele din clasa, ca tema suplimentară, pentru a exersa. Trec clasa a V-a și nu va fi ușor.
Va doresc o seară liniștita!”

 

INSP rectifică cifrele. Prefectul Capitalei: Vom lua măsuri când avem o rată de infectare de 3,4 la mie

 

Grupul de Comunicare Strategică a informat marţi că în Bucureşti coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,69. Anterior, INSP anunţase că incidenţa este de 3,11 cazuri la 1000 de locuitori, pragul de intrare în scenariul roşu (care include şi închiderea şcolilor) fiind de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Prim-ministrul Ludovic Orban declara sâmbătă că, în cazul în care la Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online.

“Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, preciza premierul la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.