Mesajul premierului pentru români: ”Cel mai important beneficiu pentru cei vaccinați este viața”

0
52

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, referindu-se la numărul tot mai mic de români care aleg să se vaccineze, că cel mai important pentru acestea este ‘viața’.

“Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viața. De aici începe totul. Îi încurajez pe români să meargă să se vaccineze. Vom vedea dacă vom putea include acele tombole sau beneficii. Fiecare soluție va fi prin bugetul de stat”, a spus Florin Cîțu.

Mesajul vine în contextul în care tot mai puțini români se vaccinează.

„Dacă cineva îți spune nu vreau să mă vaccinez, nu vreau să mă testez, dar vreau să fac de toate și nu mă interesează ce pățesc cei din jurul meu, atunci avem o problemă. Cel mai puțin corect lucru este ca orice om să creadă că poate să facă absolut orice vrea punând viața altora în pericol. Asta este cel mai puțin corect”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Tot în această logică, acesta susține susține vaccinarea obligatorie a personalului medical. „E o abordare corectă, pentru că protejezi inclusiv pacientul aici. Să faci o protecție reală într-un mediu în care este foarte propice să se răspândească boala, în spitale, unde ai oamenii în saloane, unde medicul și asistenta se plimbă de la un pacient la altul, faptul că cer vaccinarea sau testarea nu are nimic ciudat, chiar este o măsură foarte normală”, a punctat medicul Raed Arafat.

Pe de altă parte, Raed Arafat spune că în toate țările, zona politică a decis care măsuri se aplică și de aceea este normal ca ele să fie discutate mai întâi în coaliție și în România.