Meseriile pentru care Marea Britanie a pus restricții. Schimbări pentru românii care lucrează acolo

Marea Britanie a introdus restricții privind anumite industrii cheie, cauzând schimbări majore pentru lucrătorii români.

Una dintre măsurile controversate este impunerea unei interdicții de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, stabilind un venit minim anual de cel puțin 38.700 de lire sterline. Această schimbare bruscă a regulilor de imigrație a provocat șoc și dezamăgire în rândul celor care își doreau să muncească și să trăiască în Regatul Unit.

Implementată la 1 aprilie, această decizie a avut un impact imediat asupra sute de tineri care se aflau deja în Marea Britanie cu vize pe cale să expire. În plus, va deveni aproape imposibil pentru alte mii de persoane din UE să intre în Regatul Unit pentru a-și căuta de lucru sau a-și continua studiile.

Aceste restricții afectează în mod semnificativ industria ospitalității și sistemul de sănătate din Marea Britanie, unde personalul calificat din alte țări europene a jucat un rol crucial în furnizarea serviciilor esențiale. Restaurantele, hotelurile și spitalele vor fi grav afectate, ceea ce ar putea duce la o criză în aceste sectoare vitale.

Pe lângă restricțiile referitoare la venitul minim, sunt planificate și alte modificări în regulile de imigrație. Viitoarele modificări includ introducerea unei limite a vizelor pentru studenți și lucrători fără calificare, precum și creșterea cerințelor de salariu pentru reunirea familiilor.

Deși există o viză specială care permite lucrătorilor sub 30 sau sub 35 de ani să rămână în Marea Britanie timp de doi ani fără sponsorizare, aceasta se aplică doar unor țări selectate, iar extinderea acesteia la UE este împiedicată de tensiunile politice post-Brexit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed