AcasăEconomieMeta ar putea licenţia tehnologii de realitate augmentată de la Magic Leap

Meta ar putea licenţia tehnologii de realitate augmentată de la Magic Leap

Meta vrea să licenţieze tehnologii de AR de la Magic Leap, susţin surse anonime citate de Financial Times, care spun că cele două companii se află în pline negocieri.

Subiectul principal al negocierilor ar fi licenţierea tehnologiilor Magic Leap de către Meta, însă contractul dintre cele două părţi ar putea include şi o componentă de manufacturare.

În urma parteneriatului, care cel mai probabil va fi semnat pe mai mulţi ani, Magic Leap va ajuta Meta cu producerea căştilor de realitate augmentată.

Niciuna dintre cele două părţi nu a comentat informaţiile din Financial Times, însă Magic Leap a recunoscut că multe companii mari sunt interesate să-i folosească tehnologiile.

Şeful Meta Mark Zuckerberg este presat de investitori să arate ceva concret după toţi anii în care a băgat bani în metavers. Gigantul american cheltuie anual în jur de 10 miliarde de dolari cu acest proiect.

Piaţa căştilor de AR, VR şi MR este pe cale să primească un nou jucător important. Peste doar câteva săptămâni, Apple este aşteptată să-şi prezinte prima cască de realitate mixtă.

Ultimele Articole