AcasăEconomieMeta nu va mai plăti publicaţiile americane pentru ştiri

Meta nu va mai plăti publicaţiile americane pentru ştiri

Vreme de trei ani, începând cu 2019, aproximativ 50 dintre cele mai mari publicaţii din Statele Unite au avut un acord cu Meta/Facebook prin care platforma socială plătea pentru preluarea ştirilor.

Acum, când a decis că produsele sale trebuie să fie mai mult ca TikTok, Meta nu mai vrea să prelungească înţelegerea şi nu va mai plăti bani pentru ştirile care apar în secţiunea special dedicată acestora.

Axios estimează că Meta a plătit pentru ştiri 105 milioane de dolari în aceşti trei ani, plus alţi 90 de milioane de dolari pentru ştiri în format video – este vorba doar de Statele Unite.

Conform aceloraşi surse, New York Times ar fi primit peste 20 de milioane de dolari, Wall Street Journal peste 10 milioane de dolari, iar CNN în jur de 3 milioane de dolari, printre alţii.

Conform datelor Meta, în cursul anului trecut doar 1 din 25 de postări de pe Facebook era o ştire, restul fiind conţinut generat de utilizatori. În acest context şi în climatul global actual, pentru gigantul american are sens să nu mai cheltuiască bani pe ştiri.

Rămâne de văzut când şi dacă Meta va proceda la fel şi în alte regiuni, cânt contractele actuale vor ajunge la finalul perioadei vizate.

Ultimele Articole