x


  • EUR
    4.7509
    USD
    4.1988
string(16) "instant-articles"

Metoda de „COȘMAR” pe care ar putea-o alege Trump la întâlnirea cu Putin

Pe 16 iulie, Donald Trump și Vladimir Putin se vor întâlni la Helsinki, într-un summit despre care analiștii au discutat în ultimele săptămâni ca fiind un semnal de alarmă în cancelariile europene. Care ar fi, totuși, cel mai nefast rezultat al întrevederii dintre cei doi lideri? Carl Bildt, expert din cadrul European Council of Foreign Relations (ECFR), ne oferă următorul exercițiu de imaginație.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2018, 13:57

Întâlnirea de la Singapore dintre președintele SUA și dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a fost interpretată de presa internațională drept un spectacol al concesiilor americane. Mai precis, subliniază Bild, în timp ce Trump a încasat procentele de imagine, liderul de la Phenian s-a ales cu partea adevărat importantă – miezul pragmatic al strategiei politice.

 

Iar acum, Bruxellesul pare a aștepta cu nervii încordați summitul de luni din capitala Finlandei. Cum ar arăta un „nor negru” în UE ca urmare a întâlnirii Trump-Putin? Un deznodământ după un „scenariu Singapore”, este de părere expertul ECFR.

 

Dacă Donald Trump va decide să meargă pe un astfel de scenariu, atunci lucrurile vor deveni subit „îngrijorătoare”. În spiritul întâlnirii cu Kim Jong-un, „am putea auzi că Putin este iubit de poporul rus, că el poate fi cu adevărat de încredere, că cei doi vor construi o relație formidabilă și că ne așteaptă zile pline de fericire. Președintele (american – n.r.) ar putea chiar adăuga că sunt câteva plaje excepționale (în Rusia – n.r.) unde ar putea fi construite (din investiții americane – n.r.) niște blocuri rezidențiale. Drepturile omului? Ei bine, în multe colțuri ale lumii viața e grea”.

 

mai multe, pe Digi24